Afellay ziet ‘supertalent’ Ajax ‘bezwijken’ onder verwachtingspatroon

Foto: Afellay ziet ‘supertalent’ Ajax ‘bezwijken’ onder verwachtingspatroon

Devyne Rensch kreeg zaterdag in de eerste helft een rode kaart in de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. De verdediger dupeerde daarmee zijn eigen ploeg, maar zag dat de Amsterdammers uiteindelijk wel stand hielden (0-0). De verdediger kon echter zondagavond in Studio Voetbal rekenen op de nodige kritiek van Ibrahim Afellay.

“Rensch wordt echt neergezet als een supergroot talent, maar het komt er nog steeds niet uit”, start Afellay zijn betoog over de Ajax-verdediger. “Hij is geprobeerd op rechtsback, daar is het hem niet geworden.”

De laatste wedstrijden speelt Rensch steevast als centrumverdediger, maar ook op die plek ziet de voetbalanalist hem niet uitblinken. “Ik heb hem vorige week tegen NEC gezien, toen schatte hij ook een bal verkeerd in. We hebben afgelopen zaterdag kunnen zien dat Vlap gewoon had kunnen scoren, want de eerste bal viel over hem heen. Daar ging hij al de mist in. Vervolgens kreeg hij de rode kaart, waarbij hij die bal verkeerd inschat.”

Hoog verwachtingspatroon

Afellay is van mening dat Rensch in het centrum van de verdediging niet minder hoeft te spelen dan op de backpositie, aangezien de Ajacied daar in de jeugd ook speelde. “Maar het is nu wel betaald voetbal. Je wordt uiteindelijk afgerekend in het eerste elftal.” De oud-international ziet een mogelijke oorzaak voor de mindere optredens van Rensch. “Hij is al heel vroeg geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dat creëert natuurlijk ook een bepaald verwachtingspatroon, maar daar kan hij niet aan voldoen. Blijkbaar is de druk veel te groot.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

22 januari 2023

14:30

Twente
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 14:26.

Is Rensch wel goed genoeg voor het niveau van Ajax?

  • Ja, dat kan hij wel aan
  • Nee, daar is hij niet goed genoeg voor
509+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie