ADO wekt verbazing: ‘Advocaat laat zich echter niets vertellen’

Foto: ADO wekt verbazing: ‘Advocaat laat zich echter niets vertellen’

Ruud Brood heeft zich met verbazing uitgesproken over de huidige situatie bij ADO Den Haag. Brood was vorig seizoen nog oefenmeester bij de Keuken Kampioen Divisionist, haalde nog een periodetitel, maar moest ook vroegtijdig het veld ruimen. Sindsdien gaat het niet veel beter met ADO, dat momenteel op een achttiende plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie.

In gesprek met De Telegraaf constateert Brood dat de club ver is weggezakt sinds zijn vertrek. “De fans waren tevreden omdat er veel Haagse jongens bij de selectie zaten. Dat was deels noodgedwongen, want toen ik er tekende was er geen geld. Door de verkoop van enkele talenten waren er begin dit seizoen wel middelen. Dan verwacht je dat de club beter gaat presteren.”

Brood vindt het dan ook veelzeggend dat echte ADO-spelers Ricardo Kishna en Thomas Verheydt een transferverzoek hebben ingediend en dat Daryl Janmaat al vroegtijdig is opgestapt als technisch manager. “Voor veel trainers zou een wankele organisatie een enorme belemmering zijn.”

Autoritaire Advocaat

Volgens Brood geldt dat echter niet voor huidig trainer Dick Advocaat. “Dat is zo’n autoriteit. Die laat zich niets vertellen. Ik moest wel tien mensen overtuigen als ik een assistent wilde hebben. Als Advocaat zegt dat hij Cor Pot wil, dan komt hij er ook.”

Toch is Brood wel positief gestemd over de kansen van ADO in de tweede seizoenshelft. “Niet alleen door Advocaat of door de komst van nieuwe spelers. Er komen ook belangrijke jongens van blessures terug, zoals bijvoorbeeld Boy Kemper.”

Wint ADO wel bij Dordrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij ADO dit seizoen nog de nacompetitie halen?

  • Ja, dat gaat ze nog lukken
  • Nee, dat zie ik dit seizoen niet meer gebeuren
963+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie