AC Milan na ‘individuele geheugenverlies’ afgemaakt in Italiaanse media

Foto: AC Milan na ‘individuele geheugenverlies’ afgemaakt in Italiaanse media

AC Milan dreigt de finale van de Champions League mis te lopen. De Italianen speelden woensdagavond een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Internazionale en gingen daarin met 2-1 onderuit. Het leverde de volgende dag veel kritiek op.

Zege Internazionale op AC Milan

Wie naar de ranglijst in de Serie A kijkt, zou tussen AC Milan en Internazionale geen grote krachtsverschillen verwachten. Waar AC Milan met 61 punten op de vijfde positie staat, heeft de rivaal namelijk slechts 2 punten minder. Tijdens het eerste duel in de halve finale van het miljardenbal was het echter een ander verhaal.

Vooral in de eerste helft had het namelijk een grote moeite om Internazionale tegen te houden. Het kwam via Edin Dzeko al snel op een voorsprong te staan en zag drie minuten later Henrikh Mkhitaryan zelfs de tweede treffer tegen de touwen aan jagen. Het betekende voor Internazionale een uitstekende uitgangspositie.

Kritiek Italiaanse media

La Gazzetta dello Sport vond het optreden van AC Milan niet te verantwoorden. Hoewel de resultaten van de afgelopen weken al lieten zien dat de ploeg van Stefano Pioli niet in de grootste vorm verkeerde, kreeg de thuisploeg volgens het medium geen grip op de tegenstander en moet het zich richting aankomende week dan ook snel herstellen.

“De doelpunten van Dzeko en Mkhitaryan werden mede mogelijk gemaakt door het individuele geheugenverlies van de Rossoneri-spelers”, schrijft de Italiaanse krant. “Het was echter een goede weerspiegeling van de eerste helft, waarin Inter overheerste in alle aspecten: intensiteit, techniek, beweging en fysieke gesteldheid.”

Welke club bereikt de finale van de Champions League?

  • Internazionale
  • AC Milan
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie