Aanvalsmachine City draait op volle toeren tegen Burnley

Manchester City heeft maandagavond indruk gemaakt in de Premier League. De formatie van Pep Guardiola veegde Burnley in het Etihad Stadium van de mat: 5-0.

Guardiola gaf vlak voor de competitiehervatting nog aan dat de City-selectie er niet helemaal klaar voor was. Arsenal werd bij de herstart echter met 3-0 opzij gezet en ook Burnley kon maandag weinig uitrichten tegen de aanvalsmachine van City. Phil Foden opende de score na een hoekschop door fraai in de korte hoek te mikken van afstand.

Nog voor rust liep City uit naar een 3-0 voorsprong. Riyad Mahrez verdubbelde de marge door na een goede individuele actie raak te schieten en diezelfde de Algerijn maakte het karwei af door een strafschop te verzilveren. De scheidsrechter van dienst, Andre Mariner, gaf de penalty aanvankelijk niet, maar op aangeven van de VAR ging de bal alsnog op de stip.

Voor Burnley was er ook in de tweede helft geen houden meer aan. David Silva maakte er 4-0 van op aangeven van naamgenoot Bernardo Silva en opnieuw Foden maakte de vijfde door raak te tikken na een heerlijke actie van Gabriel Jesús. City loopt daardoor in op lijstaanvoerder Liverpool, dat woensdagavond op Anfield opnieuw nog geen kampioen kan worden.

Scoreverloop: 1-0 (22′) Phil Foden, 2-0 (43′) Riyad Mahrez, 3-0 (45′) Riyad Mahrez, 4-0 (51′) David Silva, 5-0 (63′) Phil Foden