Aad de Mos velt zijn oordeel over Derksen-schandaal

Foto: Aad de Mos velt zijn oordeel over Derksen-schandaal

Vorige week werd bekend dat Vandaag Inside van de buis verdwijnt, naar aanleiding van de rel rondom het ‘kaarsverhaal’ van Johan Derksen. In de pocast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com reageert oud-trainer en analist Aad de Mos op de hele situatie.

“Hun sterkte was altijd als het over voetbaltrainers ging, over spelers, en voetbal in het algemeen. Na een aantal jaren waren ze daar ook klaar mee en kwamen er randzaken bij, die niets met voetbal te maken hadden, en dan wordt het overleven op basis van kijkcijfers. Die waren vrij hoog altijd. Ze hebben zich ook ingelaten met politiek en andere zaken. Dat ging een stuk minder. Op het laatst weet je niet meer waar je over moet praten en loop je tegen de lamp. Ik denk dat voor het programma, voor deze drie heren, dit het beste was. De kijkcijfers liepen ook terug.”

De Mos keek zelf enkel naar VI ‘als er geen live voetbal was’. “En tegenwoordig is dat zelden, je kunt nu maandag tot de week erop maandag voetbal zien. Gisteren was Manchester United, normaal zijn er inhaalwedstrijden van de KKD competitie of Italiaanse wedstrijden. Zo is er altijd voetbal, dus ik keek niet vaak.”

Onkruid vergaat niet, net als Johan Derksen

Gaan we Derksen in de loop der jaren wel weer terug op de buis zien? “Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, ik denk dat het meer een kwestie is van aandacht. Ik denk dat hij de aandacht gaat missen, hij gaat bij elk programma aanschuiven, of dat nou bij Jinek is, of bij HLF8, op RTL. Hij zal zijn mening geven over wat gebeurd is, hij zal regelmatig met zijn gezicht op televisie verschijnen”, voorspelt De Mos.

Geopperd wordt dat De Mos zelf best een geschikte ‘nieuwe Derksen’ in de talkshows zou kunnen zijn. “Nee, dat is me teveel werk en daar heb ik ook geen zin in, ik vind het wel best zo. Her en der een podcast en analyses geven als ze er om vragen. Ik wil vrij blijven, ik moet ook ‘nee’ kunnen zeggen. Er zijn zoveel leuke dingen die aan me voorbij gaan. Ik heb werk zat en ik heb hobby’s zat.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Maak je Circus-account aan en pak €250!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De achttiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Het is goed dat VI kapt

  • Eens
  • Oneens
875+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie