‘Arrogant Ajax heeft héél zwak punt’

Soccernews

Ajax léék schier onverslaanbaar, maar de wedstrijden tegen achtereenvolgens Liverpool (in de Champions League) en AZ (in de competitie) hebben daar wel een einde aan gemaakt. Opeens liggen de Amsterdammers onder vuur!

Aad de Mos gaat daar ten dele in mee, zegt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl. Zijn kritiek richt zich vooral op de laatste linie van de topclub: “Ik denk dat Ajax problemen heeft in de verdediging. Ajax verdedigt heel zwak. Ik vind Rensch ook geen goede verdediger. Als Ajax echt moet verdedigen in wedstrijden, dat zal ook tegen Napoli zo zijn, dan is Rensch niet goed genoeg. Dat was tegen Liverpool ook zo.”

Verder vindt onze huisanalist dat er overdreven wordt: “Mensen gaan zoeken en komen uit bij Tadic, of ze zoeken het bij Kudus. Ik vind dat Kudus het op die positie heel goed doet.” Al heeft hij wel een andere positie in gedachten voor de Ghanees: “Naar mijn idee is hij de ideale nummer 10.” En Tadic? “Ze zoeken bij Ajax altijd iemand die de schuld moet krijgen. Dat was zo bij Martínez en Álvarez, die niet goed genoeg waren. Nu gaan ze met zijn allen als papegaaien achter Tadic aan, ik denk niet dat het alleen aan Tadic ligt.”

Intensiteit

Waar ligt het dan wél aan, behalve de verdediging? “Ajax heeft weer zijn traditionele arrogantie. Die denken met één been een wedstrijd te kunnen winnen en willen de broeken niet vuil maken. Nu zijn ze twee keer afgestraft door intensiteit. Dus als je Ajax bespeelt met een hoge intensiteit en je bent brutaal in de duels, dan hebben ze het gewoon moeilijk.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Rensch het zwakke punt van Ajax?

  • Ja
  • Nee
678+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie