‘Hamstra begaat enorme blunder’

Foto: ‘Hamstra begaat enorme blunder’

Ajax probeerde vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe doelman aan te trekken. De Amsterdammers wilden Odisseas Vlachodimos nog proberen los te weken bij Benfica, maar de deal ging uiteindelijk niet door. Volgens Ajax-clubwatcher Mike Verweij maakte technisch manager Gerry Hamstra daarmee echter wel een grote fout.

In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf stelt Verweij dat Ajax goed heeft gehandeld. “Het is een geweldige keeper. Maar als je bepaalt dat Jay Gorter onder geen beding weg mag en je tegen hem zegt dat er geen nieuwe keeper komt, dan ben je als Gerry Hamstra heel onbetrouwbaar naar Gorter toe als je toch met een nieuwe keeper bezig gaat.”

Ajax moet nieuwe keeper halen

Gorter kreeg in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV nog de kans van trainer Alfred Schreuder, maar ging een aantal malen opzichtig in de fout. Tijdens het eerste competitieduel was Gorter zijn plaats alweer kwijt aan de ervaren Remko Pasveer. Verweij stelt dat Ajax in de winterstop opnieuw kan gaan onderhandelen. “Over drie maanden gaat de window weer open. Als er problemen zijn met de keepers, kunnen ze dan alsnog handelen.”

Voetbaljournalist Valentijn Driessen stelt dat het verschil tussen Gorter en de ervaren keepers Pasveer en Stekelenburg wel groot is. “Daar had iemand tussen moeten zitten. Maar waarom moet dat op de laatste dag van de transferwindow gebeuren? Waarom moet dat drie uur voor het einde van de deadline? Daar hadden de grote technische mensen al eerder mee bezig moeten zijn. Je had je arsenaal moeten versterken.”

TIP: Wint Ajax met 5-0 van Cambuur Leeuwarden? Pak 11x je inzet bij Unibet!

Had Ajax een nieuwe keeper aan moeten trekken?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie