Van der Vaart: ‘Ajax moet alleen een keeper halen’

Foto: Van der Vaart: ‘Ajax moet alleen een keeper halen’

Ajax wil sowieso een vervanger naar de Johan Cruijff ArenA halen voor Antony, die voor 102 miljoen euro naar Manchester United vertrekt. Rafael van der Vaart vindt echter dat de technische leiding van de Amsterdammers zich moet focussen op een andere positie.

In het praatprogramma Studio Voetbal zegt de oud-international: “Ik zou wel een echte keeper halen die jarenlang bij Ajax kan spelen. Pasveer doet het natuurlijk waanzinnig goed, dus het is een beetje gek om te zeggen, maar die is natuurlijk al oud.”

“Het is een beetje gek dat Ajax geen keeper heeft op wie je jarenlang kunt voortborduren”, vindt Van der Vaart. “Jay Gorter heeft een slechte start gemaakt. Je moet iemand van naam halen die een paar jaar bij Ajax kan spelen. Verder zou ik niet veel halen.”

Miljoenen op de bank

Dus ook Hakim Ziyech niet? “Ik zou Ziyech dan niet halen (door het grote aantal middenvelders en aanvallers in de selectie van coach Alfred Schreuder, red.). Ik ben zijn grootste fan, maar dan creëer je weer een probleem.” Pierre van Hooijdonk kan zich daar wel in vinden: “Ik zou het op de bank laten staan. Je kunt je oriënteren en voor volgend seizoen gaan kijken naar de opvolging van Tadic, Blind, Pasveer en Stekelenburg.”

Karim El Ahmadi laat een ander geluid horen: “Ik ben wel een fan van Ziyech, om eerlijk te zijn. Ik denk dat hij een speler kan zijn die Ajax verder kan helpen. Ik vond Tadic vandaag op rechts (tegen FC Utrecht, red.) niet heel goed.”

TIP: Verdien 2.95 keer je inleg als Ajax met meer dan drie goals verschil van SC Cambuur wint!

Keeper halen?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie