‘Groot PSV-risico tegen Rangers’

Foto: ‘Groot PSV-risico tegen Rangers’

PSV begon onder Ruud van Nistelrooy vliegend aan het nieuwe voetbaljaar. De Eindhovenaren wonnen de Johan Cruijff Schaal, zijn nog ongeslagen in de Eredivisie, schakelde AS Monaco al uit in de Champions League en beginnen na een 2-2 gelijkspel in het Ibrox Stadium de return tegen Glasgow Rangers met een goede uitgangspositie. Volgens Voetbal International is er wel één grote máááár….

PSV kreeg al elf doelpunten tegen dit seizoen. Daarmee komt een negatief clubrecord in zicht. Het dagblad schrijft: “In de afgelopen veertig seizoenen incasseerde PSV slechts één keer eerder minimaal elf doelpunten in de eerste zes officiële wedstrijden van een voetbaljaargang. In 2001/02, onder leiding van Eric Gerets, stond de teller op dertien tegentreffers na zes duels. De Eindhovenaren verloren toen onder meer met 3-1 bij Willem II (met keeper Ivica Kralj) en 4-1 in Nantes (Ronald Waterreus in het doel).”

PSV 

Dat terwijl er vorig seizoen enorme kritiek was om de prestaties van Joel Drommel, die zijn doel beduidend schoner houdt dan Walter Benitez. “De elf tegentreffers staan in schril contrast met vorig seizoen, toen PSV slechts twee doelpunten moest slikken in de eerste zes wedstrijden. Joël Drommel werd in beide Champions League-kwalificatieduels met Galatasaray één keer gepasseerd, maar hield vervolgens de nul in de dubbele ontmoeting met Midtjylland en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. 

Toch moest de oud-doelman van FC Twente zijn plek afstaan. “Het zesde duel in die reeks was tijdens speelronde 1 van de Eredivisie, met Yvon Mvogo als verrassende doelman. Ondanks een clean sheet tegen Heracles Almelo moest de Zwitser zijn plek onder de lat daarna weer afstaan aan Drommel.”

Van Nistelrooy

Van Nistelrooy én Benítez wachten nog op hun eerste clean sheet bij PSV. “Mocht de ploeg van Ruud van Nistelrooij ook in de zevende wedstrijd er niet in slagen om de nul te houden, dan wordt een negatief clubrecord geëvenaard. In 1973/74 wist PSV geen clean sheet te pakken in de eerste zeven duels van het seizoen, de langste reeks voor de Eindhovenaren sinds de invoering van het betaald voetbal.”

TIP: Wint PSV van Rangers? Dan win jij 1.72x je inzet!

 

Is dit een probleem voor PSV?

  • Ja
  • Nee, zo lang PSV meer scoort
  • Nog niet, lange termijn wel
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie