‘Ruildeal Ajax met Ünüvar helemaal rond’

Foto: ‘Ruildeal Ajax met Ünüvar helemaal rond’

Alles wijst erop dat Ajax spoedig zowel een inkomende- als een uitgaande transfer af gaat ronden. Volgens Turkse media is de club op een haar na rond met Trabzonspor inzake Ahmetcan Kaplan én Naci Ünüvar.

Kaplan moet als vervanger van Perr Schuurs (Torino) naar Amsterdam gaan komen. Het afgelopen seizoen brak de centrumverdediger door in Turkije, hij moet 9,5 miljoen euro voor 85% van de transferrechten gaan kosten.

Naci Ünüvar

Daar komt nu bovenop dat Ünüvar als ruimiddel voor één jaar verhuurd zou gaan worden aan Trabzonspor. De jonge technicus valt buiten de boot in de selectie van Alfred Schreuder, en die situatie volgen de Turken op de voet. Zij willen de negentienjarige creatieveling naar de Süper Lig halen.

Ünüvar werd al gespot in Turkije, geflankeerd door onder meer goede vriend Stefano Denswil – tevens speler van Trabzonspor. Ünüvar heeft nog een verbintenis tot 2026 in de Johan Cruijff ArenA. Momenteel zou hij rond de 3,5 miljoen euro waard zijn. Door de moordende concurrentie lijken er weinig speelminuten in de hoofdmacht in te zitten voor de jeugdinternational.

Ünüvar wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in de Ajax-opleiding. Vorig seizoen was hij de grote leider van de beloftes met zestien goals en twaalf assists in de Keuken Kampioen Divisie. Het zat hem toen al dwars dat hij geen echte kans in het eerste kreeg. Hij speelde bij de hoofdmacht enkel drie bekerduels mee.

TIP: 1.68x je geld als zowel Ajax als Sparta scoren zondag!

Goede deal?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
637+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie