De Jong hekelt sentiment en vreest Feyenoord-interesse

Foto: De Jong hekelt sentiment en vreest Feyenoord-interesse

Bij SC Cambuur vallen de prestaties in 2022 ernstig teleur. Dankzij een sterke eerste seizoenshelft eindigde de club vorig seizoen nog wel knap als negende, maar na de thuisnederlaag tegen Excelsior (0-2) is het sentiment op dit moment overwegend negatief. Trainer Henk de Jong betreurt dat.

“Er heerst hier een negativiteit die niet hoort”, vertelt De Jong aan Voetbal International. “Dat frustreert mij enorm. De verwachtingen liggen te hoog. Als wij ons dit seizoen handhaven in de Eredivisie doen we het hartstikke goed. Het is belangrijk dat iedereen rondom deze club reëel blijft, anders gaan we eraan.”

De Jong wijst erop dat spelers als Mark Diemers gewoon niet haalbaar zijn gebleken. “Dat is niet doordat wij zitten te slapen, maar doordat wij hem niet kunnen betalen. Dat is hartstikke jammer, maar wel hoe het is. Het is deze zomer gegaan over Cambuur 2.0. Hartstikke leuk, maar wij zijn gewoon Cambuur 0.0. Qua budget horen we bij de onderste drie. Laten we normaal blijven doen.”

Bangura

Mogelijk komt er deze zomer geld beschikbaar dankzij de transfer van Alex Bangura, die op Feyenoord-interesse kan rekenen. De Jong: “Die interesse is nog niet officieel, maar duidelijk is dat ik Alex liever niet kwijtraak. Hij is voor ons een fantastische kracht. Dat clubs naar hem informeren is logisch gezien wat hij allemaal doet in een wedstrijd, maar hij kan ook nog wel wat bijleren.”

TIP: Wint Cambuur in Utrecht? Win 7,20 keer je inleg via Unibet!

Gaat Cambuur zich dit seizoen handhaven?

  • Ja
  • Nee
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie