Monaco verstopt zich niet in Eindhoven: “Mentaal de favoriet”

Foto: Monaco verstopt zich niet in Eindhoven: “Mentaal de favoriet”

Na de 1-1 vorige week in het vorstendom, ligt de strijd tussen PSV en AS Monaco nog helemaal open. Toch ziet Philippe Clement zijn ploeg als favoriet voor de return in het Philips Stadion.

Maandag toonde de Belgische oefenmeester zich optimistisch in de vooruitblikkende persconferentie. “We hebben genoeg vertrouwen. PSV heeft een goed team. Ze scoorden vijf keer tegen Ajax en afgelopen weekend vier keer. Ze hebben een sterke aanval, maar wij kennen onze kwaliteiten.”

Menigeen ziet het thuisspelende PSV als lichte favoriet, maar Clement denkt daar anders over. “Favoriet is een heel interessant woord voor de kranten”, lachte Clement. “Voor mij zijn wij mentaal gezien de favoriet. Ik ben er namelijk zeker van dat wij fysiek gezien beter zijn dan PSV. Dat moeten we wel bewijzen op het veld.”

Thuisvoordeel

‘Zij hebben het voordeel van spelen voor eigen publiek, maar dat is niet belangrijk’, aldus Clement. “Deze twee teams liggen dicht bij elkaar met ieder eigen kwaliteiten. We willen laten zien dat wij in beide wedstrijden de betere ploeg kunnen zijn. Dat waren we al in de heenwedstrijd, gezien de kansen die we hebben gekregen. Nu proberen we het opnieuw te zijn.”

De druk lijkt vol op dit belangrijke duel te staan, maar de oefenmeester relativeert de importantie. “Ook als we uitgeschakeld worden, is er niets aan de hand. Dan komen er nog steeds veel wedstrijden in de competitie en zitten we in een Europees toernooi dat ook heel interessant is. Maar natuurlijk willen we ons héél graag plaatsen voor de Champions League. Toch blijft het een soort finale. Je kan beter zijn, pech hebben en uitgeschakeld worden.”

TIP: 2.30 als PSV binnen negentig minuten aan het langste eind trekt!

Monaco inderdaad de favoriet?

  • Vind ik ook
  • Nee, wat een onzin
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie