Schreuder geïrriteerd: “Volgens mij begrijp jij mij heel goed”

Foto: Schreuder geïrriteerd: “Volgens mij begrijp jij mij heel goed”

Alfred Schreuder werd vlak voor de aftrap tegen Fortuna Sittard aardig aan de tand gevoeld door Milan van Dongen, die tot onvrede bij de Ajax-trainer meermaals vroeg ‘of er nog wel genoeg gif in de ploeg zit’, nu onder meer Nico Tagliafico en Lisandro Martínez vertrokken zijn.

“Die hadden iets meedogenloos in hun spel. In hoeverre zit dat nu in de spelers die je hebt in de verdediging?”, vroeg Van Dongen. Schreuder ontweek de vraag eerst: “We hebben daar nieuwe spelers voor gehaald, maar Calvin (Bassey, red.) heeft vorige week rood gekregen. Maar we weten dat we het ook op een andere manier kunnen invullen. Vandaag doen we dat met Schuurs in het centrum en schuift Blind door omdat Álvarez geschorst is.”

‘Cynisch’

Als Van Dongen opnieuw vraagt of ‘Wijndal, Blind en Rensch dat gif ook hebben’, bitst Schreuder: “Die hebben ook andere kwaliteiten, maar natuurlijk vraag je dat als coach ook van hun. En dat geven ze dan?”, vraagt Van Dongen. “Jawel, tuurlijk wel. Ik vind het een beetje cynisch wat je nou wil vragen.”

Van Dongen vraagt zich af ‘waarom dat cynisch is?’ “Volgens mij begrijp jij mij heel goed. Ik heb daar vorige week iets over gezegd. In fases moeten ze als team beter verdedigen. Het is niet altijd een individu, het gaat erom dat ze de voorzet eruit halen.”

TIP: Bijna een verdubbeling van je inleg als Ajax alsnog wint!

Eens met Schreuder?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie