Van Nistelrooy: “Het was echt overleven”

Foto: Van Nistelrooy: “Het was echt overleven”

Ruud van Nistelrooy is ondanks de late tegentreffer tevreden over het 1-1 gelijkspel bij AS Monaco. De PSV-trainer had vanzelfsprekend op meer gehoopt, maar moest toegeven dat zijn ploeg het zwaar had.

Dankzij Joey Veerman stond PSV lang op voorsprong in Monaco. In de eindfase was het echter overleven voor de Eindhovenaren, die bijna nog met een nederlaag van het veld stapten. Van Nistelrooy sprak daarom van ‘een dubbel gevoel’. “Je bent toch teleurgesteld dat je 1-1 speelt. Aan de andere kant ben je ook realistisch en zag je dat in de tweede helft het lampje langzaam uit ging”, zo vertrouwde hij ESPN toe. 

Van Nistelrooy toonde begrip voor het fysieke verval van de PSV-spelers. “Wij hebben zaterdag nog een zware pot gespeeld en zij niet. Monaco speelde vorige week zijn laatste wedstrijd en dat zag je heel erg terug. Al met al ben je teleurgesteld dat je niet wint, maar als je realistisch bent, is dit wel een terechte uitslag.”

“We moesten knokken tot de laatste druppel zweet”, erkent Van Nistelrooy. “Het was echt overleven. Misschien hadden we nog een onverdiende tweede goal kunnen maken, maar aan de andere kant pakte Walter (Benítez, red.) ook een paar geweldige ballen. We zijn als een team begonnen en als een team geëindigd en nemen een redelijk resultaat mee naar huis. Volgende week, in de thuiswedstrijd, is het game on.”

TIP: PSV landskampioen? Win 2,75 keer je inleg via Unibet!

Gaat PSV dit tweeluik winnen?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie