‘Het kan zomaar 5-0 voor Ajax worden’

Foto: ‘Het kan zomaar 5-0 voor Ajax worden’

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen staat al weer voor de deur: op zaterdagavond staan Ajax en PSV tegenover elkaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Volgens Aad de Mos kan het twee kanten op in de Johan Cruijff ArenA.

Vorig seizoen werd het 0-4 voor de Eindhovenaren en in gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de oud-trainer vooruit: “Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn altijd afhankelijk van wie de eerste goal maakt. Als Ajax voor komt, moet PSV ruimtes achter de verdediging weggeven en dan kan het zomaar 5-0 voor Ajax worden. Maar als PSV net als vorig jaar op de counter speelt en de 1-0 maakt, kan het net zo lopen als vorig jaar.”

De Mos verwacht dat Ajax het spel moet maken: “PSV heeft in de voorbereiding alleen nog maar gecounterd en geen kleur bekend. Tegen Bielefeld wel, omdat ze daar verwachtten beter te zijn, maar toen lagen er direct vier in. Dus ik ben benieuwd naar de zwakheden van beide teams. Bij Ajax is de verdediging ook nog niet ‘je van het’. Wijndal en Rensch zijn matig met ruimte in de rug en de snelheid in het centrum is niet geweldig.”

Desondanks voorspelt hij dat de ‘thuisploeg’ de wedstrijd gaat winnen: “Ook omdat PSV met het hoofd bij Monaco zit. Van Nistelrooy zal uit voorzorg eerder spelers wisselen, al is het ook belangrijk dat PSV wedstrijdhardheid krijgt in aanloop naar dinsdag.”

TIP: Verdien 101 keer je inleg als het weer 0-4 wordt!

Wat denk jij?

  • Ajax wint
  • PSV wint
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie