“In de Premier League zou ik zeker naar de tribune zijn gestuurd”

Foto: “In de Premier League zou ik zeker naar de tribune zijn gestuurd”

Oefenpotjes zijn zo nu en dan wat gezapig, maar dat is zeker niet altijd het geval. De oefenwedstrijd tussen Liverpool en Red Bull Salzburg werd bijvoorbeeld behoorlijk vurig toen de scheidsrechter van dienst niet besloot te fluiten voor een transfer voor The Reds.

Die gingen uiteindelijk met 1-0 onderuit en Voetbal International citeert oefenmeester Jürgen Klopp: “We hadden wel vier of vijf keer kunnen scoren… Maar dat lukte niet, want we hielden het spel in de eerste helft te breed en we hadden geen goede aansluiting bij balverlies. Dan ligt alles open, alsof het een snelweg is. Met de snelheid bij Salzburg konden ze kansen creëren. Wij waren slordig in de passes en konden niet goed reageren.”

“We speelden de wedstrijd na een volledige training. We hebben veel gewisseld en dat is prima”, vervolgt de Duitser. “Maar je wilt niet verliezen. Daarom waren we allemaal zo fanatiek bij het late strafschopmoment. In de Premier League zou ik zeker naar de tribune zijn gestuurd voor de dingen die ik toen heb gezegd en gedacht. Maar nu hoef ik de rest van het seizoen niet meer te klagen. Het was zo’n duidelijke strafschop en het was mooi geweest als we een resultaat hadden overgehouden aan ons harde werk.”

Volgens Klopp speelden de Oostenrijkers bij tijd en wijle wat té hard: “Voor Salzburg was het zeker geen vriendschappelijke wedstrijd. Voor ons ook niet. Salzburg voerde harde tackles uit, maar ik heb respect voor hoe ze spelen. Soms word ik niet zo blij van die tackles, maar het is oké. Volgens mij is er niets ernstigs gebeurd.”

TIP: Verdien 2.80 keer je inleg als Liverpool de Community Shield wint!

Verwacht jij dit seizoen veel van Liverpool?

  • Ik wel
  • Ik niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie