Eiting terug in Amsterdam: “Even bellen met John Heitinga”

Foto: Eiting terug in Amsterdam: “Even bellen met John Heitinga”

Carel Eiting is voor even terug op het oude nest bij Ajax. De 24-jarige middenvelder zit momenteel zonder club en mag zijn conditie op peil houden bij de beloftes.

Na periode bij KRC Genk en Huddersfield Town is Eiting deze zomer transfervrij en op zoek naar een nieuwe werkgever. De Amsterdammer keert in de tussentijd terug op bekend terrein. “Van de kleedkamerdeur tot mijn autodeur, dat is nooit één minuut lopen, dat is altijd wel tien minuutjes”, glimlacht hij tegenover Ajax TV. “Ik heb hier veertien jaar rondgelopen, dus het is ook wel leuk.”

Eiting legde contact met Jong Ajax-trainer John Heitinga, die hij al kende. “Dat is een kort lijntje. Voor hem was het ook prettig dat ik mee kon trainen en mijn ervaring met de groep kon delen, voor mij was het ook perfect. Dus het was wel win-win.” De controleur heeft buiten onze landsgrenzen de nodige ervaring opgedaan. “Eén derde van alle trainingen in Engeland was met bal. Goed om mee te maken, maar alles met de bal is toch leuker.”

Nieuwe club

Eiting neemt nu de tijd om zijn vervolgstap te bepalen. FC Volendam en het Italiaanse SPAL werden al genoemd. “Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn: speeltijd vooral. En als je bij een club gaat spelen, hoe kom je dan binnen bij een volgende club, waar ga je dan naartoe, wat is je carrièrepad daarin?”, stelt Eiting. “Je wil het liefst zo snel mogelijk een keuze maken, omdat je wedstrijdritme wil opbouwen voordat de competities en Europese competities beginnen. Je wil het team en de spelersgroep leren kennen, je wil duidelijkheid voor de clubs.”

TIP: 1.72 als Jong Ajax Telstar verslaat. Profiteer bij Circus nu van €250 welkomstbonus, klik hier!

Geschikt voor middenmoot/subtop Eredivisie?

  • Zeker wel
  • Dat net niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie