Tete staat open voor Ajax-terugkeer: ‘Dit is mijn club’

Foto: Tete staat open voor Ajax-terugkeer: ‘Dit is mijn club’

Kenny Tete hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax. De vleugelverdediger staat momenteel nog onder contract bij Fulham, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League. Tete zegt voorlopig nog goed op zijn plek te zitten in Londen. 

In een interview op de clubkanalen van Ajax spreekt de verdediger zich uit over een mogelijke terugkeer. “Ik zou ooit ook nog wel een keer willen terugkeren bij Ajax. Het is toch de plek waar ik elf jaar heb gevoetbald en waar ik veel mooie momenten heb beleefd. Ik heb hier zoveel herinneringen, dit is mijn club, dit is mijn huis. Er zijn vaak momenten geweest dat ik naar een andere club in Nederland kon, maar ik zou dat nooit doen, want dit is gewoon mijn club en mijn stad.”

Op zijn plek bij Fulham

De rechtsback zegt het naar zijn zin te hebben bij Fulham en lijkt voorlopig nog niet weg te hoeven. “Ik ben gelukkig en mijn familie is ook blij. Ik geloof er heilig in dat je krijgt wat je verdient. Train eerst maar eens een week goed en speel dan een goede wedstrijd en dat dan een maand lang. Dan weet ik dat dingen op je pad komen.” 

Tete is ook nog altijd zeer te spreken over zijn jeugdjaren bij Ajax, die hij altijd als heel positief heeft ervaren. “Ik heb alleen maar goede gevoelens over mijn jeugdjaren bij Ajax, alles was goed geregeld; van het trainen tot school. Ik heb me hier echt goed kunnen ontwikkelen en het heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben. Ook opgroeien in zo’n multiculturele omgeving is erg goed voor mij geweest als jonge jongen.”

TIP: Stunt Fulham op de openingsdag tegen Liverpool? Pak ruim 8x je inzet!

Zou Tete een goede vervanger zijn voor Mazraoui?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie