Ajax-talent kiest voor opvallend avontuur: “Dat was wel heel lastig”

Foto: Ajax-talent kiest voor opvallend avontuur: “Dat was wel heel lastig”

Als talenten de jeugdopleiding van Ajax verlaten, is dat meestal om voor een andere grootmacht in Europa uit te komen. Bij de 18-jarige Loed Klaasen gaat een heel ander avontuur aan.

De 18-jarige aanvallende middenvelder verlaat de toekomst na tien jaar. Verrassend genoeg verruilt hij Amsterdam voor het Amerikaanse Utah. “Ik heb een prachtige tijd gehad, met de vele buitenlandse toernooien als absoluut hoogtepunt. We zijn bijna in heel Europa geweest en hebben ook een toernooi in Qatar gehad. Die ervaringen blijven je voor altijd bij”, zegt de jonge speler in gesprek met Ajax Showtime

Klaasen beseft hoe bijzonder het is geweest dat hij zo’n lange tijd voor de Nederlandse topclub in actie kwam. “Ik realiseer me dat het heel bijzonder is om voor Ajax te mogen spelen en kijk terug op een hele gave periode. Ik ben ook dankbaar, want dankzij Ajax kan ik nu de stap naar Amerika maken om daar op het hoogste niveau universiteitsvoetbal te gaan spelen. Ik ben blij dat ik voor Ajax heb gespeeld, maar kijk ook uit naar mijn nieuwe avontuur.”

“Ik kwam net tekort”

De transfer kwam mede tot stand omdat hij bij Ajax weinig aan bod kwam. “En dit seizoen heb ik echt heel weinig gespeeld. Op het middenveld was veel concurrentie en dat was eigenlijk ook telkens de uitleg als ik vroeg waarom ik niet speelde. Ik kwam net tekort, maar dat ik zo weinig speelde was wel heel lastig. Dat doet iets met je zelfvertrouwen en daar heb ik ook wel mee gezeten. Toch ben ik altijd hard blijven werken en heb ik er nooit met de pet naar gegooid.”

TIP: Met een WK-titel voor de VS kan je een echte klapper maken: 100x je inleg! Claim nu €250 welkomstbonus bij Circus!

Snap je een dergelijke move?

  • Zeker wel
  • Kan beter in Nederland blijven
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie