Officieel: PSV zwaait Romero na contractverlenging uit

Foto: Officieel: PSV zwaait Romero na contractverlenging uit

Het hing al eventjes in de lucht, nu is het ook officieel: PSV stalt Maximiliano Romero voor één seizoen bij Racing Club, uit zijn geboorteland Argentinië. De Eindhovenaren verlengden voorafgaand wel eerst zijn contract met één seizoen, tot medio 2024.

Romero tekende in 2018 voor de nodige miljoenen euro’s bij PSV, dat hem met hoge verwachtingen overnam van Velez Sarsfield. De club schrijft: “De talentvolle spits begint bij Jong PSV. Hij kent al snel grote fysieke tegenslag, waardoor een doorbraak in het eerste elftal niet van de grond komt. Vaak als hij op het punt van een serie wedstrijden staat, slaat het noodlot toe. Hij viert wel. Thuis tegen FC Emmen bijvoorbeeld in 2020 als hij PSV in de laatste minuut de zege bezorgt. Ook de titel in 2018 en de KNVB Beker in 2022 staan op zijn erelijst.”

“Als El Tigre fit is, toont hij zijn talent echt wel”, stelt PSV verder. “In december 2021 geeft hij de misschien wel meest spectaculaire assist van het seizoen door als een volleerd meester in de vechtsport een bal vanaf de achterlijn voor te trekken. Uiteindelijk speelt hij door blessureleed in totaal 235 minuten voor PSV. De 23-jarige Romero voetbalt in het seizoen 2019-2020 ook op huurbasis in Argentinië. Voor Vélez Sarsfield maakt hij zeven treffers in 22 wedstrijden.”

Nieuwe evaluatie in 2023

Nu zijn contract is verlengd, kan trainer Ruud van Nistelrooy over een jaar – aan de hand van Romero’s periode bij Racing Club – gaan bepalen of er toch nog een toekomst voor hem weggelegd is in Eindhoven. Zo niet, kan er nog een deel van de geïnvesteerde miljoenen terugverdiend worden.

TIP: 1.36x je inleg als Racing Club dit weekend wint van CA Aldosivi!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

Heeft Romero nog toekomst bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie