PSV-talent ‘rekent’ op Van Nistelrooy

Foto: PSV-talent ‘rekent’ op Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy staat aankomend seizoen voor het eerst voor de groep van de selectie van PSV. De oud-topspits zal ongetwijfeld in  de belofteploeg rondkijken of er nog een goede speler voor het eerste bij zit. Johan Bakayoko, die al langer met Van Nistelrooy samenwerkte, hoopt onder de nieuwe trainer een volgende stap te maken. 

Bakayoko maakte dit seizoen vijftien doelpunten en gaf elf assist in de Keuken Kampioen Divisie. Die doorbraak heeft hij, naast zijn eigen ontwikkeling, te danken aan Van Nistelrooy. “Ruud van Nistelrooy heeft me naar de O19 en naar Jong PSV gehaald en nu neemt mij me mee naar het eerste. Dit wordt mijn vierde seizoen met hem”, stelt de aanvaller in La Denière Heure. 

PSV

Het talent weet al waar hij volgend jaar speelt. “Ik ga zeker naar PSV 1. Van Nistelrooy heeft me verteld dat ik moet gaan concurreren met de andere spelers op mijn positie. Dat wordt niet makkelijk, maar dat is ook normaal bij zo’n grote club.”

De Belgische aanvaller kreeg voor zijn sterke seizoen al een prijs uit de handen van bondscoach Louis van Gaal. “Dat was buitengewoon, om hem te ontmoeten. Iedereen die verstand van voetbal heeft, weet wat voor geweldige coach hij is. Zijn aanwezigheid en de woorden die hij tegen me sprak, dat raakte me. Tot dusver heb ik altijd grote trainers mogen ontmoeten: geen idee waarom, maar het lijkt me een goed teken, haha.”

TIP: België wint van Polen? Jij wint 1.69x je inzet!


Krijgt hij een skans?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie