Ten Hag: “Ajax zal dat moeten gaan doen”

Foto: Ten Hag: “Ajax zal dat moeten gaan doen”

Ajax-trainer Erik ten Hag is van mening dat de club weer op de internationale kaart staat. Volgens de nieuwe manager van Manchester United moet er de komende jaren een volgende stap worden gezet.

“Er is een norm gesteld. De lat ligt hoog”, reageert Ten Hag in een afscheidsinterview met Ajax TV. “Het was echt mijn doel om Ajax weer Europa-proof te maken. Daar hebben wij aan gewerkt en dat begon met het veranderen van de cultuur, om vervolgens structuur in het elftal en het voetballen aan te brengen. Het vanuit de speelwijze denken en iedere dag een hoge eis opleggen. Maximaal gaan.”

“Wij hebben daarin stappen gezet en wij zijn meer dan Europa-proof”, concludeert Ten Hag, die na het succes van 2019 wel een aantal zure uitschakelingen moest verwerken. “Als Ajax wordt uitgeschakeld, ook al is het door grote clubs, dan is er teleurstelling. Het verwachtingspatroon dat je hebt gecreëerd, kun je bijna niet meer aan voldoen. Om de volgende stap te gaan zetten, zal Ajax dat moeten gaan doen.”

Volgens Ten Hag moet Europees voetbal de standaard worden. “Dat wij in Europa actief waren, is realistisch. Het kan niet zo zijn dat Ajax, zoals in het jaar ervoor, niet in Europa speelt. De groepsfase is de minimale eis waar Ajax aan moet voldoen. Ajax hoort tussen de groten van Europa te spelen. Dat hebben we gezien, maar de volgende stap is om kwartfinales, halve finales en finales te spelen, om dan ook te gaan winnen.”

TIP: Voorspel de Champions League-finale en pak de bonus van €250!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is dat haalbaar?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie