Ten Cate lyrisch over ‘eigenwijze’ Schreuder

Foto: Ten Cate lyrisch over ‘eigenwijze’ Schreuder

Alfred Schreuder is met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. In gesprek met De Telegraaf laat Henk ten Cate weten dat Schreuder absoluut een goede keuze is voor Ajax. Ten Cate hoopt dat Schreuder net als Ten Hag de tijd krijgt om te bouwen.

Ten Cate zegt dan ook een hoge pet op te hebben van Schreuder. “Hij was al een voetballer die meedacht, een trainer in het veld. Ik ben ook wel eens met hem gebotst, maar dat vond ik niet erg. Ik houd van spelers met een mening.” De oud-trainer van Ajax vindt dan ook dat Schreuder zijn loopbaan goed heeft ingedeeld. “Hij heeft als trainer op alle niveaus gewerkt en alle facetten van het vak doorlopen. Hij is coach en assistent-trainer geweest bij kleinere clubs en grote clubs.”

Zelfde mogelijkheden als Ten Hag

Dat Ajax een gok zou nemen met het aanstellen van Schreuder vindt Ten Cate maar klinkklare onzin. “Schreuder kent de club, omdat hij in het succesjaar in de Champions League als rechterhand van Ten Hag een belangrijke rol vervulde. En de druk van moéten winnen en kampioen moéten worden, kent hij van Club Brugge.” Wel laat Ten Cate doorschemeren in het gesprek met De Telegraaf dat Schreuder dezelfde mogelijkheden moet krijgen als Ten Hag. “Om vier nieuwe spelers in te passen – en misschien worden het er zelfs wel vijf of zes – heb je tijd nodig. En welke spelers krijg je ervoor terug? Het is essentieel dat Alfred dezelfde mogelijkheden én rugdekking krijgt als Erik kreeg.”

TIP: Scoren Vitesse en Ajax vier doelpunten of meer? Pak 2.90 keer je inzet!

Moet Schreuder de tijd krijgen van Ajax om iets nieuws op te bouwen?

  • Ja
  • Nee
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie