Ten Hag erkent: “Die nacht heb ik niet geslapen”

Foto: Ten Hag erkent: “Die nacht heb ik niet geslapen”

Erik ten Hag kijkt ondanks de landstitel van Ajax niet louter met mooie herinneringen terug op dit seizoen. Vooral het afscheid van directeur voetbalzaken Marc Overmars raakte de nieuwe manager van Manchester United zwaar.

Overmars stapte enkele maanden geleden op vanwege grensoverschrijdend gedrag. “Toen de zaak van Overmars naar buiten kwam, wist ik wel: ‘Nu moet ik superalert zijn om de boel bij elkaar te houden'”, erkent Ten Hag tegenover Voetbal International. “Ik wist zeker dat als we in die fase hadden verloren, en de prestaties waren ondermaats geweest, dat iedereen over ons heen was gevallen.”

“Daar zaten er ook echt een paar op te wachten, dat was volgens mij wel duidelijk”, aldus Ten Hag. De oefenmeester haalde er ‘extra motivatie en adrenaline’ uit. “Terwijl het mij op persoonlijk vlak natuurlijk ook erg raakte. Die wedstrijd tegen Heracles Almelo was een aparte gewaarwording voor mij. Ik had een dag eerder gehoord van de situatie van Marc, dat het op enig moment na de wedstrijd naar buiten zou komen.”

“Die nacht tussen dat ik het voor het eerst hoorde en de wedstrijd tegen Heracles heb ik niet geslapen. Mijn eerste gedachten waren toen niet eens zozeer op Ajax gericht, maar meer van: ‘Wat gebeurt hier allemaal?'”, aldus Ten Hag, die het ‘een groot verlies’ vond. “Ik heb nog altijd contact met Marc, hij is een vriend. In goede en slechte tijden. Verder heb ik er alles al wel over gezegd en treed ik in herhaling. Maar heftig was die periode zeker, op meerdere vlakken.”

TIP: Wint Ajax bij Vitesse? Win 1.42 keer je inleg!

Gaat Ajax Overmars erg missen?

  • Ja, zijn vertrek laat diepe sporen na
  • Nee, dat valt reuze mee
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie