Onbegrip bij Bruggink: “Dat snap ik niet”

Foto: Onbegrip bij Bruggink: “Dat snap ik niet”

Arnold Bruggink was afgelopen weekend aanwezig bij AZ versus Ajax, dat in 2-2 eindigde. Later op de middag speelde PSV met dezelfde cijfers gelijk tegen Feyenoord, waardoor het kampioenschap al bijna binnen is in Amsterdam.

In Alkmaar verliep de wedstrijd ‘enigszins zoals verwacht’, blikt Bruggink terug met Ajax Showtime. “De tweede helft was wel redelijk verrassend, want ik vond Ajax in de eerste helft echt een stuk sterker. Ik had niet verwacht dat AZ het nog om zou draaien. Uiteindelijk was 2-2 wel terecht. De frustratie bij PSV was duidelijk en die snapte ik heel goed. Als jij in de laatste minuut zo’n goal tegen krijgt… Het gaat er niet om of het terecht was of niet, maar ik snap de beslissing van de scheidsrechter niet. Als je voor zoiets fluit, zou ik als scheidsrechter zekerheid willen hebben dat ik de goede beslissing neem.”

Al is de blunder van Serdar Gozübüyük niet per se cruciaal, denkt Bruggink. “Als PSV had gewonnen bij Feyenoord, had ik nog steeds niet verwacht dat Ajax het nog weg zou gaan geven. Maar dan was het in ieder geval leuk gebleven tot en met de laatste speeldag.”

Terechte kampioen

Bovendien is Ajax simpelweg de terechte kampioen vindt Bruggink, die zelf drie keer kampioen werd met PSV. “Als je bovenaan eindigt, ben je altijd de terechte kampioen. Ajax verdient het, absoluut. Ik vind het jammer dat er geen spanning is teruggekomen op de laatste speeldag, maar wat mij betreft bestaat er niet veel twijfel over dat Ajax de terechte kampioen zal zijn. Kijk alleen al naar het doelsaldo. Ajax heeft er 91 voor en maar zeventien tegen. PSV heeft er 81 gemaakt en 39 tegen. Als je daarnaar kijkt, is het volgens mij wel duidelijk.”

TIP: Wint Heerenveen bij Ajax? Win 14.50 keer je inleg!

Eens?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie