‘Brobbey heeft Ajax het kampioenschap bezorgd’

Foto: ‘Brobbey heeft Ajax het kampioenschap bezorgd’

Sinds zijn terugkeer bij Ajax maakt aanvaller Brian Brobbey een uitstekende indruk. De aanvaller kwam bij het Duitse RB Leipzig niet uit de verf, waarna Ajax hem in de winterstop besloot te huren. Dat bleek een gouden zet van de Amsterdammers, want de fysiek sterke spits maakte al meerdere malen het verschil voor de koploper van de Eredivisie.

In Voetbalpraat laat analist Kenneth Perez weten compleet ‘flabbergasted’ te zijn van de ontwikkeling van de spits. “Een speler die een halfjaar niet heeft gevoetbald, is zo veel beter geworden. In zijn aannames maakt hij nu een beweging zodat de bal zacht bij zijn voeten komt. En zijn fysiek is indrukwekkend. Hij zet Hatzidiakos weg. Higler fluit, maar dat is gewoon omdat hij fysiek zo veel sterker is. Hij is zijn huurgeld dubbel en dwars waard. Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd.”

Ajax moet Haller verkopen

Voetbaljournalist Maarten Wijffels is wel van mening dat Brobbey komend seizoen elke wedstrijd moet gaan spelen. “Brobbey moet volgend seizoen wekelijks gaan spelen. Hij houdt het niet vol nu. Als hij dat doet, gaat hij met het Nederlands elftal mee. Zij zoeken echt een spits die je kunt aanspelen.” Om daadwerkelijk volgend seizoen te kunnen spelen zal een transfer van Sébastien Haller nodig zijn. Clubwatcher en voetbaljournalist Freek Janssen denkt dan ook dat dit een goed moment is voor Ajax om Haller te verkopen. “Hij kan teren op dit Champions League-seizoen. In de Champions League heeft hij aan de lopende band gescoord en indruk gemaakt. Hij heeft het in Duitsland bij Frankfurt ook goed gedaan.”

TIP: Scoort Brobbey tegen SC Heerenveen? Pak 1.76 keer je inzet!

Moet Brobbey komend seizoen de eerste spits van Ajax worden?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie