Van der Vaart kraakt keuzes ‘panische’ Ten Hag

Foto: Van der Vaart kraakt keuzes ‘panische’ Ten Hag

Na het ‘experiment’ tegen Zwolle koos Ajax-trainer Erik ten Hag ook tegen AZ voor het 4-4-2 systeem. Dat kwam de oefenmeester bij Studio Voetbal op de nodige kritiek te staan. Rafael van der Vaart vindt de systeemverandering raar en plaats ook kanttekeningen bij de tactische keuzes van de oefenmeester.

Van der Vaart snapt dan ook niet zo goed waarom Ten Hag voor de verandering van het spelsysteem heeft gekozen. “Ik vind het apart dat je zo kort voor het einde ineens iets anders gaat doen. Je moet Berghuis ook op de bank zetten. Ik vond het een aparte keuze, maar in het begin werkte het wel.” De analist had dan ook niet het gevoel dat hij in de wedstrijd tegen AZ naar het gebruikelijk Ajax zat te kijken. “Je hebt altijd een rechts- en linksbuiten, Haller in de spits en er gebeurt wat. Nu zit je te kijken naar twee diepe spitsen en een ruit op het middenveld. Het was een hele rare wedstrijd. Het is helemaal niet zoals je naar Ajax kijkt. Ik vind het raar dat je het een paar wedstrijden voor het einde zo verandert.”

Paniek bij Ten Hag

Tevens zette Van der Vaart vraagtekens bij de wissel van Steven Berghuis. “Klaassen en Taylor zijn lopers. Voor Berghuis is er maar één plek in dit systeem: op nummer tien. Tadić speelde heel goed, dan wissel je Taylor voor Berghuis en dan moet Berghuis verdedigen. Dat kan helemaal niet.” NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg denkt dat Ten Hag in paniek is geraakt. “Ten Hag is vierenhalf jaar trainer van Ajax, hij heeft altijd hetzelfde systeem gespeeld en dan gaat hij vier wedstrijden voor het einde anders spelen. Dan moet er een soort van paniek zijn ontstaan.”

TIP: Scoren Ajax en Heerenveen vier doelpunten of meer? Pak 2.07 keer je inzet!

In welk systeem moet Ajax spelen?

  • 4-4-2
  • 4-3-3
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie