‘Slot gaat echt niet naar Ajax’

Foto: ‘Slot gaat echt niet naar Ajax’

Alfred Schreuder geldt als belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. Voetbaljournalist Sjoerd Moussou denkt dat Schreuder prima past in Amsterdam, maar had de huidige Club Brugge-trainer eerst niet op zijn lijstje staan.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Moussou weten dat Schreuder, ondanks dat hij hem zelf over het hoofd had gezien, een logische naam is op het lijstje van mogelijke Ajax-trainers. “Dat komt omdat hij niet zo zeer beschikbaar is, hij zit natuurlijk bij Club Brugge. Maar hij past in het lijstje met logische kandidaten. Hij heeft natuurlijk al bij Ajax gewerkt en daar ook veel credits voor gekregen.” 

Weinig kandidaten voor Ajax

Schreuder die eerder als hoofdtrainer was bij FC Twente en Hoffenheim moet wel anders gaan spelen dan bij zijn eerdere clubs vindt Moussou. “De teneur in België was in eerste instantie dat hij veel te controlerend speelt. Dat was bij Twente toen ook al zo. Dat is anders dat wat je bij Ajax verwacht. Maar het ligt ook aan de spelersgroep die je hebt en Schreuder is slim en kijkt altijd naar de spelers. Wel moet hij bij Ajax een ander spel gaan brengen.” Moussou ziet ook niet heel veel andere mogelijke kandidaten die goed bij de koploper van de Eredivisie passen en streept alvast een potentiele kandidaat van het lijstje. “Bij een topclub zijn er maar een aantal trainers geschikt. Je komt dan weer bij Arne Slot uit, maar dat gaat hij niet doen. Of je komt bij een internationale trainer, maar dat vind ik niet logisch voor Ajax. Je komt wel tot wat namen, maar dat lijstje is niet lang.”

TIP: Verdien bij Circus 7.25 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen NEC! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Wie is de beste keuze voor Ajax?

  • Schreuder
  • Slot
  • Jans
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie