‘Ten Hag-blunders: onvrede bij Ajax’

Foto: ‘Ten Hag-blunders: onvrede bij Ajax’

Heeft oefenmeester Erik ten Hag nog wel grip op zijn spelersgroep bij Ajax? Volgens Valentijn Driessen mogelijk niet. De journalist schrijft op dinsdagochtend in De Telegraaf dat het intern borrelt in de Johan Cruijff ArenA, mede door beslissingen van de trainer.

Driessen begint zijn verhaal: “Vooralsnog lukt het Ten Hag niet om de neerwaartse spiraal een halt toe te roepen. Het spel wordt er niet beter op en zijn beslissingen missen hun uitwerking. Zoals de droomtrainer van Manchester United toch niet bekend staat als een gamechanger met zijn wisselbeleid. Ook in De Kuip niet. Daar kwam hij ineens met Mohamed Ihattaren op de proppen. Vijf weken geleden had Ten Hag hem nog een uitbrander gegeven omdat hij niet kon rennen op Eredivisie-niveau. Tegen z’n oude club PSV moest hij de meubelen redden, maar dat werkte voor geen meter.”

Haller

De journalist stelt dat de verbanning van André Onana na alle commotie wel te begrijpen viel… “Vervanger Maarten Stekelenburg ging echter niet vrijuit bij de winnende bekertreffer van Cody Gakpo. Brian Brobbey voor Sébastien Haller viel tactisch te verklaren, maar was evenals Ihattaren gewoon een gok. De Amsterdamse spits mist wedstrijdritme en inhoud voor negentig minuten en kwam er niet aan te pas. Terwijl Ten Hag zijn doelpuntenmaker Haller slachtofferde met een reserverol. Nota bene de vaak door hem bewierookte topscorer van de Eredivisie en de Europese sensatie (tien treffers) van de groepsfase in de Champions League.”

“Intern borrelt het”

Daarom vindt Driessen dat Ten Hag niet vrijuit ging in de bekerfinale: “Intern borrelt en gist het en daar helpt Ten Hags psychologie van de koude grond – doorlopende complimenten aan zijn spelers en het memoreren aan hogere machten en krachten – niets aan.”

“De naar Engeland vertrekkende Ten Hag moet in zijn laatste maand bij Ajax net zo diep gaan als zijn ploeg om de laatste succesdruppels eruit te persen”, sluit hij af. “Wil hij op 15 mei na een uitermate succesvolle periode niet als loser uitgezwaaid worden. Het zou een wanprestatie zijn als dit Ajax met zijn dure huishouding en de aanwezige topspelers niet alleen de bekerfinale verliest, maar in de laatste vijf competitieduels tevens een voorsprong van vier punten op PSV verknalt en de landstitel verspeelt.”

TIP: Verdien 12 keer je inleg als PSV kampioen wordt! En nieuwe klanten bij Circus ontvangen tot €250 bonus, klik hier! 

Zie jij PSV alsnog kampioen worden?

  • Ik wel
  • Ik niet
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie