Liverpool vs Benfica: een uitgemaakte zaak?

Foto: Liverpool vs Benfica: een uitgemaakte zaak?

Liverpool heeft de heenwedstrijd van dit knock-out duel in de Champions League tegen Benfica heel vlotjes gewonnen. Een 1-3 overwinning op verplaatsing zou meer dan voldoende moeten zijn om op Anfield effectief door te stoten naar de halve finales. Met name Luis Díaz liet zijn de rivaal van zijn ex-ploeg weten waarom Liverpool in het midden van het seizoen zoveel moeite heeft gedaan om hem weg te plukken bij FC Porto. Een goal, een assist en over het algemeen een zeer sterke prestatie van de Colombiaan. Kan hij dat op Anfield nog eens herhalen? 

Liverpool: blijven dromen 

Liverpool kon toch nog een punt uit de brand slepen tegen Manchester City waardoor het de ‘quadruple-dream’ levend kan houden. De EFL-cup staat al in de trofeeënkast en voor de andere drie zijn ze nog steeds ‘in the running‘, al worden de komende weken wel cruciaal. Eerst moet het duel met Benfica nog afgewerkt worden, wat normaal geen probleem zou mogen vormen, om in de Champions League te blijven. Dan wacht zaterdag de halve finale van de FA-cup, opnieuw tegen Manchester City. Voor de Premier League wachten er nog zeven kleine finales de komende weken waarin eigenlijk geen enkel punt verspeeld mag worden. Spannende weken dus, maar de supporters kunnen voorlopig blijven dromen. 


Op basis van de wedstrijd tegen Manchester City zie je het misschien wel gebeuren. De focus, de grinta en de absolute klasse van de spelers zijn werkelijk uniek. Pep z’n ploeg had misschien wel meer balbezit en meer kansjes, maar de kwaliteit van de kansen van Liverpool lagen bijzonder hoog. Bovendien waren de goals prachtig uitgespeelde kansen die klinisch werden afgewerkt, al had Ederson misschien meer kunnen doen aan die eerste goal van Jota. Het enige wat opvalt is de buitenspelval die niet altijd even goed werkt. City heeft daardoor zijn tweede goal kunnen maken en daar zijn bovendien veel kansen uit voortgekomen. De ruimte achter de verdediging is groot en als er op het juiste moment ingelopen wordt en op het juiste moment de bal gegeven wordt, dan is dat bijzonder gevaarlijk. Met Kevin De Bruyne als tegenstander weet je dat je dan altijd moet opletten. Interessant om te zien hoe Klopp dat zal aanpakken in de FA Cup. 

Benfica: wat nu?
Hoe pak je dit aan? 

Je hebt thuis 1-3 verloren en moet nu op bezoek bij een van de sterkste ploegen in de wereld. Je zou daar dan minstens twee goals moeten maken en je mag er zelf geen tegen krijgen, iets wat op Anfield maar zelden voorkomt. Bovendien is het kwaliteitsverschil enorm groot, groter dan we zouden verwachten in een kwartfinale. Achteraf is dat natuurlijk makkelijk praten, maar Benfica had vanaf de loting eigenlijk al vrij tot zeer weinig kans om door te stoten naar de halve finale.
De vraag is nu hoe ze daar mee om gaan. 


Zullen ze toch vechten voor wat ze waard zijn? Wat als ze snel een goaltje kunnen maken, komt er dan toch een sprankeltje hoop? Vertonghen en Otamendi zijn niet per se de types die zomaar opgeven en met Núñez vooraan weet je nooit. Afgelopen speeldag liet hij nog maar eens zijn klasse zien door een hattrick te scoren. Helemaal over is het dus niet, maar het zal ongetwijfeld hun moeilijkste wedstrijd van het seizoen worden. 

Wedtip: Díaz scoort 

Díaz is duidelijk in vorm en wil aan de eigen fans laten zien dat hij vol voor het nieuwe avontuur bij Liverpool heeft gekozen. Dat geeft hem een extra incentive om goed te presteren en sterke cijfers te halen. Ik zie hem dus wel nog eens scoren tegen zijn ex-club. Dat hij scoort heeft nu een odd van 2,55. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Liverpool de quadruple halen dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
4+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
0+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
4+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
106+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
15+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
138+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
173+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
89+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
390+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
51+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
165+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
176+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
228+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
34+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
64+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
220+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1567+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
55+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
206+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
284+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie