KNVB-sponsporen boycotten WK

Foto: KNVB-sponsporen boycotten WK

ING, de hoofdsponsor van het Nederlands elftal, gaat niet mee naar het WK in Qatar. De bank maakt geen gebruik van de mogelijkheid om toegangsbewijzen te verkrijgen voor het personeel en klanten. De belangrijkste reden daarvoor is de mensenrechtensituatie in Qatar. Ook andere belangrijke KNVB-sponsoren reizen niet naar het mondiale eindtoernooi in de steenrijke Golfstaat. 

ING is niet het enige Nederlandse bedrijf dat het WK gaat boycotten. Ook afgevaardigden van sponsoren zoals Albert Heijn, KPN< de Nederlandse Loterij en Bivavo blijven volgens De Telegraaf ook thuis. De KNVB heeft, zoals elke voetbalbond, de mogelijkheid om kaarten weg te geven aan sponsoren. ING maakt daar dus geen gebruik van. “De mensenrechtensituatie in Qatar is de reden waarom wij bij dit toernooi niets doen”, stelt een woordvoerder. 

Er worden ook geen reclamespotjes ingekocht door ING. In dat opzicht krijgt het vrouwenvoetbal, dat met de het EK voetbal in Engeland een belangrijk toernooi op het programma heeft staan, de voorkeur van de hoofdsponsor van de KNVB. “We richten ons op het EK Vrouwen in Engeland”, zegt de woordvoerder. De naam van de bank zal echter wel op de shirts in Qatar te zien zijn. 

Sponsoren zoals Albert Heijn gaan onderzoeken hoe ze op een andere manier invulling kunnen geven aan de WK-deelname van Nederland. “We zijn momenteel aan het kijken hoe we hier in Nederland het WK kunnen vieren en uitdragen dat wij supporter zijn van voetballend Nederland.”

Nederland wint van Senegal? Jij wint 1.66x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed besluit sponsoren?

  • Ja, zeker
  • Nee, vind ik niet
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie