‘Regelrecht bizarre Overmars-actie’

Foto: ‘Regelrecht bizarre Overmars-actie’

Marc Overmars heeft maar héél erg kort op de blaren hoeven te zitten na zijn grensoverschrijdende gedrag als directeur voetbalzaken bij Ajax. Het Belgische Royal Antwerp FC heeft hem aangesteld als technisch directeur en ook ‘België-kenners’ Jan Boskamp en Aad de Mos vinden dat een regelrecht bizarre actie.

“Een overstap naar België had ik niet voorzien. Maar nu denk ik: dat kan ook maar bij één club en dat is Antwerp”, zegt Boskamp in het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer wijst naar clubeigenaar Paul Gheysens: “Ik heb hem een paar keer gesproken, maar van voetbal heeft hij de ballen verstand. Toch is hij succesvol. Als vastgoedmagnaat. Hij heeft het stadion van AA Gent laten bouwen en dat van Antwerp fraai gerenoveerd. Hij voorziet de club van kapitaal en zet prestaties bovenaan.”

De Mos noemt op zijn beurt de veelbesproken spitsen Lior Refaelov en Didier Lamkel Zé, die de flamboyante Gheysens naar Antwerpen haalde: “Zijn ambities reiken heel ver. Daarbij kijkt hij niet naar wat iemand aan zijn kerfstok heeft hangen. Gheysens is wel zo narcistisch dat hij Antwerp steevast op de voorpagina’s wil zien.”

#MeToo

Hoe reageren de Belgen op de komst van Overmars? Boskamp: “Ze hebben het bewust lang geheim gehouden. Er wordt nu ook wel schande van gesproken, maar dat kan in de voetballerij zo overwaaien. Overmars zal natuurlijk met argusogen worden gevolgd. #MeToo- en Black Live Matters-kwesties liggen hier ook heel gevoelig. En de fans van Antwerp hebben ook wel humor. Ik sluit niet uit dat ze op de tribune ook over Overmars zullen zingen.”

Volgens De Mos heerst er vooral verdeeldheid bij onze zuiderburen: “Enerzijds onbegrip op basis van wat hij bij Ajax heeft gedaan. Aan de andere kant begrijpen velen het vanwege zijn kwaliteiten en netwerk. In die zin past hij bij die club. En de supporters van Antwerp willen vooral succes zien. Zij hebben alles te danken aan Gheysens en zijn er heilig van overtuigd dat hij zijn beloftes waar gaat maken. Binnenkort zal hij de pers te woord staan en alles ontzenuwen. Dan is het ook klaar, verwacht ik.”

Verdien 2.10 keer je inleg als Antwerp (na de interlandperiode) van OHL wint!

Bizar?

  • Kun je wel stellen
  • Vind ik niet
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie