Dominant PSV schiet er ook zonder Gakpo vijf in

Foto: Dominant PSV schiet er ook zonder Gakpo vijf in

PSV heeft het slechte nieuws van de Ajax-zege in De Klassieker vanmiddag prima verwerkt. In eigen huis werd er tegen Fortuna Sittard gedaan wat er gedaan moest worden: overtuigend winnen, met 5-0.

De Eindhovenaren moesten het in het Philips Stadion doen zonder sterspeler Cody Gakpo, die nog teveel last had van zijn enkel na een horrortackle in Kopenhagen afgelopen donderdag (0-4 zege). Op zijn plek stond nu als verkapte linksbuiten Joey Veerman; de winteraanwinst imponeerde – niet voor het eerst sinds zijn komst – in die rol.

PSV maakte het verschil met een zwak Fortuna, dat ook nog eens George Cox moest missen door een schorsing, al voor rust. De openingstreffer kwam van Philipp Max, die zijn opleving na een gigantische vormdip doorzette vandaag. Vlak voor de theepauze sloegen vervolgens Ritsu Doan (hij kreeg de voorkeur boven Noni Madueke) en spits Eran Zahavi ook nog toe: 3-0. De Israëliër komt daarmee op zeven goals in zijn laatste zes wedstrijden.

Invallers imponeren

Ook na rust combineerde PSV bij vlagen feilloos, maar het wachten op de vierde treffer duurde wel even. Die kwam er uiteindelijk via invaller Armindo Bruma, na een enorme ketser in de opbouw achterin bij Fortuna. Het slotakkoord was voor een andere invaller; Carlos Vinícius tikte van dichtbij een vlijmscherpe teruggetrokken pass van Veerman binnen.

Druk op Ajax

Dankzij een zege met vijf verschillende doelpuntenmakers staat PSV nu weer op twee punten van koploper Ajax. De tweede plek lijkt nu in ieder geval al wel verzekerd; Feyenoord is op negen punten afstand gezet. Fortuna staat op de zestiende plaats, één punt boven Sparta – dat nog drie extra punten kan gaan pakken in de zeven resterende minuten tegen Vitesse, bij een 0-1 tussenstand. Serieuze degradatiezorgen in Sittard, dus.

Scoreverloop: 1-0 (10′) Philipp Max, 2-0 (39′) Ritsu Doan, 3-0 (41′) Eran Zahavi, 4-0 (77′) Bruma, 5-0 (83′) Carlos Vinicius

Sluit AZ de Eredivisieronde vanavond af met een zege? Odd 1.65!

PSV wordt kampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie