Schmidt heeft Gakpo-update en reageert op loting

Foto: Schmidt heeft Gakpo-update en reageert op loting

Roger Schmidt heeft vanmiddag een eerste korte reactie gegeven op de loting van zijn PSV in de Conference League: Leicester City is de volgende opponent van de Eindhovenaren, daarna wacht de winnaar van FK Bodo/Glimt versus AS Roma.

Maar dus eerst Leicester, te beginnen met een uitwedstrijd in Engeland. “Dit laat weer eens zien hoe interessant dit internationale toernooi werkelijk is. Wij zijn blij dat we de tweede wedstrijd in ons eigen stadion spelen”, wordt Schmidt geciteerd door het Algemeen Dagblad. In de vorige ronde speelde PSV het tweede beslissende duel buitenshuis, maar werd er wel dik met 0-4 gewonnen van FC Kopenhagen. “Ik kijk uit naar de wedstrijden met een heel goed team uit de Premier League. Een ploeg met grote fysieke en voetballende kwaliteiten. Ik moet Leicester City nog in detail bestuderen. Maar we willen prijzen winnen. Dat wil iedereen. Het kan een heel speciaal seizoen worden.”

Voor nu gaat het vizier op Fortuna-thuis; om de druk op Ajax te houden moet er gewonnen worden. “Dat is opnieuw een uitdaging, omdat we nu terug zijn na een internationale uitwedstrijd. We hebben al eerder tegen ze gespeeld en zullen volledig gefocust moeten zijn.”

Teze

Schmidt zegt verder trots te zijn op Jordan Teze, die voor het eerst is opgeroepen voor Oranje. “Als je kijkt naar de wedstrijd van gisteren tegen FC Kopenhagen, zie je dat hij in balbezit belangrijk is voor ons. Hij kan goed ballen tussen de linies spelen en beslissingen laat nemen om de belangrijke ruimtes te zien. Ook tactisch is hij gegroeid. Het is een hele talentvolle en nog altijd jonge speler. Ik snap dat hij geselecteerd is. Hij is nu betrouwbaar op een hoog niveau.”

Gakpo

Cody Gakpo is er vermoedelijk niet bij tegen Fortuna; hij werd in Kopenhagen de wedstrijd uitgeschopt. “Alle andere spelers zijn fit die er donderdag bij waren. Als ik Cody nu zag, zal hij er zondag waarschijnlijk niet bij zijn. We moeten nog nader onderzoeken wat hij precies heeft”, aldus Schmidt tot slot.

PSV 3 – 0 Fortuna? De odd is geboost tot 7.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat PSV het tweeluik met Leicester winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie