‘Feyenoord-nachtmerrie op komst’

Foto: ‘Feyenoord-nachtmerrie op komst’

Feyenoord zit in een moeilijke periode: de Rotterdammers verspeelden achtereenvolgens punten tegen AZ (2-1 verlies) én FC Groningen (1-1). En Aad de Mos denkt dat de gifbeker nog niet leeg is…

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com steekt hij van wal: “Ik heb al eerder gezegd dat Feyenoord een heel moeilijke tweede seizoenshelft gaat krijgen. Alles viel (voor de winterstop, red.) in de plooi voor Slot, hij hoefde niets te doen aan zijn opstelling. Hij had er maar net twaalf, iedereen klaagde daarover, maar soms is dat ook wel lekker, dan hoef je geen keuzes te maken.”

Hersenspinsels

Dat is echter veranderd… “Maar nu staat hij voor keuzes en dan krijg je van die hersenspinsels om een tactiek uit te vinden om je tegenstander lam te leggen. Maar dat werkt averechts. Het werkte averechts in Alkmaar en dan moet je weer teruggrijpen op je oude formatie en die moet het dan weer gaan vinden in de eerste helft. Het is een feit dat veel van deze spelers niet tegen concurrentie kunnen. Het is een Walemark die in de rug zit van die rechtsbuiten uit Iran (Alireza Jahanbakhsh, red.) en ik denk dat Hendrix geen gelukkige aankoop is, Bassett ook niet. Zo langzamerhand krijg je ‘gezichten’ op de bank. Neem Toornstra, erin en eruit, dat wordt ook een heen-en-weer gebeuren. Feyenoord moet opletten want ze gaan donderdag naar Partizan en krijgen zondag een hele linke tegenstander in Zwolle, want PEC is in vorm…”

‘Jahanbakhsh heeft Kuip-vrees’

Toen duidelijk werd dat Jahanbakhsh van Brighton & Hove Albion naar De Kuip zou transfereren waren de verwachtingen hooggespannen, maar de Iraniër maakt het totaal niet waar… “Soms past het bij een club waar minder druk is. Ik denk dat het bij Brighton en Feyenoord een heel andere situatie is dan bij AZ, dat toen een heel goed elftal had met Weghorst en een manier van spelen die bij hem paste.”

 

De Mos vindt Feyenoord ‘een stapje hoger’: “Daar komt misschien ook een stukje Kuip-vrees bij en druk. Dat ligt hem niet terwijl andere jongens daar geen last van hebben. Het kan van hem een casinoseizoen geweest zijn (bij AZ, red.), dat alles meezat. Je moet twee jaar bekijken om definitief te kunnen zeggen of iemand topscorer is of een goede middenvelder of een goede verdediger. Dan moet je twee seizoenen in de Eredivisie de pannen van het dak spelen. Dat is hetzelfde als de hype die je gaat krijgen met Joey Veerman.”

Verdien 8 keer je inleg als Feyenoord onderuitgaat bij PEC!

Krijgt Feyenoord het moeilijk tegen Partizan en PEC?

  • Ja…
  • Nee joh
673+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie