Moszkowicz benoemt ‘meest opvallende aan Promes-zaak’

Foto: Moszkowicz benoemt ‘meest opvallende aan Promes-zaak’

Bram Moszkowicz heeft zijn licht laten schijnen op de zaak van Quincy Promes, over wie gisteravond naar buiten kwam dat hij wel degelijk van plan was zijn slachtoffer dood te steken tijdens het incident in Abcoude even terug. Dat bleek uit getapte telefoongesprekken van de Spartak Moskou-speler.

Moszkowicz, wiens neef overigens de advocaat van het slachtoffer is, verbaast zich vooral over het feit dat Promes dus al werd afgeluisterd door de politie. “Dat vind ik eigenlijk nog het opvallendste. Niet zozeer die bekentenis, maar het feit dat hij is getapt op de avond van het incident. Dat kan nooit voor deze zaak zijn geweest, dat is te snel. Dat betekent dat hij al onder de tap lag. Hij werd al afgeluisterd.”

“En ik moet ervan uitgaan dat er dus al een andere zaak tegen Promes liep. Anders kon hij niet getapt worden, dat kan alleen als er een redelijke verdenking van schuld bij iemand is. Het was zijn eigen telefoon, dus hij kan niet over de lijn bij iemand anders zijn gekomen. Ik moet aannemen dat Promes uit anderen hoofde al werd getapt. Dat is op zichzelf al nieuws, denk ik.”

Context

Wel pleit de voormalig topadvocaat om ‘de gesprekken van Promes in context te blijven zien’. “Zonder de context ziet het eruit als een soort bekentenis. Hij heeft het besproken met zijn vader, moeder en tante.” Waarom werden de taps zo lang stilgehouden? “Dat kan uit tactische overwegingen van politie of Openbaar Ministerie zijn gebeurd. Het zou kunnen dat ze hem eerst laten ontkennen en daarna onthullen dat de bekentenis er al is.”

“Maar wat ook kan, gek genoeg, is dat de politieorganisaties soms langs elkaar heen werkten”, vervolgt Moszkowicz, die stelt dat er ‘een belangrijke slag is geslagen’ in het proces tegen de oud-Ajacied. “De bewijspositie van het Openbaar Ministerie is er veel beter op geworden. Tot nu toe ontkende Promes, dus kon je het bewijs niet via Promes halen. Maar nu ligt er een tap waarin hij tegen drie personen bekent, dus het OM zal vandaag de vlag een beetje hebben uitgestoken.”

Wedden op voetbalduels? Waag je gok via bet365!

Denk jij dat Promes uiteindelijk echt veroordeeld gaat worden voor poging tot moord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
  • Geen idee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie