Jaap Stam velt oordeel over Ajax-transfer Tyton

Foto: Jaap Stam velt oordeel over Ajax-transfer Tyton

Ajax heeft vandaag de komst van Przemyslaw Tyton bevestigd. De 34-jarige Pool geldt als noodverband na het wegvallen van Remko Pasveer en eerder al Maarten Stekelenburg. De vorige club van Tyton was Cincinatti FC, waar hij keepte onder Jaap Stam.

Stam reageert in gesprek met De Telegraaf: “Hij was natuurlijk vrij en Ajax zal ongetwijfeld hebben gekeken naar bepaalde kwaliteiten die zij willen toevoegen. Dan kom je snel ook op het meevoetballende gedeelte uit bijvoorbeeld. Daar verwachtten we destijds bij Cincinnati ook veel van in ons spel en daar heeft hij zeker stappen in gemaakt. Dat zal hij zelf kunnen beamen.”

“Het is ook maar net in hoeverre je dingen van een keeper vraagt en het gaat er vooral om dat hij betrouwbaar is wanneer hij moet invallen. Dat hij dat kan, heeft hij bij Cincinnati goed laten zien. Ajax is er ook de club niet naar om zomaar even een paniekbeslissing te nemen. Ze zullen meerdere opties hebben bekeken. Welke is dan de beste en haalbaar op dit moment?”

Bekende van Ten Hag

Tyton kwam na periodes bij Roda JC en PSV ook nog uit voor onder meer Deportivo La Coruna en VfB Stuttgart. Hij kent trainer Erik ten Hag al van zijn tijd in Eindhoven. “Titi is bekend met de Nederlandse competitie, dat speelt ook mee”, stelt Stam. “Ajax is een club die verschillend is van elke andere. Voor elke speler op welke positie dan ook, zal het een uitdaging zijn.”

“Het is een hoger niveau, er is meer druk, maar met al zijn ervaring mag je verwachten dat hij daartegen bestand zal zijn. Hij is een goede persoonlijkheid ook, een positieve jongen. Hij weet wat zijn rol is en zal zich daarin schikken. Hij zal het beste uit zichzelf halen en anderen ook pushen”, aldus Stam, zelf momenteel clubloos, tot slot.

Ajax landskampioen? De odd is 1.16!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Przemyslaw Tyton (@tytonprzemyslaw)

Goede aanwinst?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
426+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie