AZ vs Ajax: absolute topaffiche

Foto: AZ vs Ajax: absolute topaffiche

AZ Alkmaar mag het in de halve finale van de KNVB beker opnemen tegen Ajax. Ze zijn aan een geweldige run bezig en verloren niet meer sinds 11 november 2021. Dat zijn twintig wedstrijden ongeslagen, waarvan er maar liefst zestien keer gewonnen werd. Het overkomt Ajax dan ook niet vaak dat ze tegen een ploeg moeten die even goede ‘runs’ kan voorleggen als zijzelf. Een gelijkspel tegen Benfica en zelfs een verlies tegen Go Ahead Eagles zorgen ervoor dat ze opnieuw met hun voetjes op de grond worden gezet. Net op tijd om de halve finale van de beker tot een goed einde te brengen? 

AZ Alkmaar: voortgaan op hetzelfde elan 

AZ zit werkelijk in een bloedvorm, en dat komt niet door één speler. Er zijn verschillende spelers die bovengemiddeld aan het presteren zijn. Denk maar aan Pavlidis met tien goals en vijf assists, of Karlsson met elf goals en zeven assists. Zelfs de linksachter van de groep, Wijndal, kan een mooi aantal assists laten optekenen, acht om precies te zijn. Dat zijn allemaal cijfers die aantonen dat het goed gaat met de ploeg. Ze staan dan ook op een zucht van Feyenoord in het klassement, de derde plaats is nu echt wel in zicht. 

Wat uiteraard een kers op de taart zou zijn van dit seizoen, is de beker winnen. Daar droomt stiekem elke ploeg wel van. Dat je ergens op de weg Ajax tegenkomt, dat valt wel te verwachten. Het is nu dan ook het moment om te tonen wat AZ waard is, waar ze voor staan. Ze zijn wel degelijk in staat Ajax te verschalken. Op 12 december 2021 gingen ze 1-2 winnen op het veld van Ajax, iets wat enkel Utrecht hen dit seizoen heeft voorgedaan. Zeker een prestatie om trots op te zijn dus, en wie weet wel voor herhaling vatbaar? 

Ajax: roest op de machine? 

Ajax heeft nog eens verloren, jawel, en dat tegen Go Ahead Eagles. Ik denk niet dat iemand het had zien aankomen, en zeker de bookies niet! Dat de Eagles zouden winnen, stond maar liefst aan een odd van 16. Je kan het niet eens super onverdiend noemen. Enkele jongens waren bij Ajax niet op het niveau dat van hen verwacht wordt. Rensch werd na 45 minuten gewisseld, en ook Alvarez mocht de 90 minuten niet rondmaken. Ten Hag was na de wedstrijd dan ook kritisch voor zijn manschappen. 

De grote hamvraag is natuurlijk hoe zijn jongens op deze nederlaag reageren. Verdedigend moeten ze alvast terug een tandje bijsteken. De twee goals van de Eagles kwamen te gemakkelijk. Zowel Cordoba als Rommens werden veel te vrij gelaten zo dicht bij de goal. Oké, je moet dan dat tikkeltje geluk hebben dat die bal afwijkt en net goed valt, maar dat is nu eenmaal voetbal. Als je hem niet laat schieten, kan hij ook niet binnenvallen. Tegen AZ zullen ze klaarwakker moeten zijn, of voor ze het weten, staan ze opnieuw achter! 

Wedtip: beide teams scoren 

Ajax zit voor het eerst in lange tijd in een slordige fase verdedigend gezien. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een periode waarin ze wat meer doelpunten slikken. AZ is de ploeg bij uitstek die daarvan zou kunnen profiteren. Ze scoren aan de lopende band, maar slikken zelf meer dan eens een doelpuntje. Dat beide ploegen scoren, staat nu aan odd 1,65. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan AZ voor een stunt zorgen

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie