Schmidt krijgt goed nieuws bij PSV

Foto: Schmidt krijgt goed nieuws bij PSV

PSV kan in de jacht op een finaleplek in de KNVB Beker gewoon beschikken over Marco van Ginkel en Armando Obispo. Het geblesseerde duo is op tijd fit voor de bekerclash met Go Ahead Eagles, die vanavond om 20:00 uur begint in De Adelaarshorst in Deventer. 

Aanvoerder Van Ginkel was al niet helemaal zeker van een basisplaats meer, maar de terugkeer van de oud-middenvelder van onder andere Vitesse, Chelsea en AC Milan geeft de Duitse oefenmeester weer wat meer keuzemogelijkheden als centrale middenvelder. De achtvoudig international van Oranje kwam dit seizoen al tot 31 wedstrijden, waarin de middenvelder twee doelpunten maakte en één assist gaf.  

PSV 

De Duitse oefenmeester zal ongetwijfeld ook blij zijn met de terugkeer van Obispo. De linksbenige verdediger speelde dit seizoen al 24 wedstrijden en leek de ideale vervanger voor de geblesseerde André Ramalho. De Nederlandse verdediger raakte op zijn beurt ook geblesseerd, maar is voor de bekerclash met Go Ahead Eagles volgens Schmidt fit genoeg om te spelen. Dat laat de Duitse oefenmeester weten op de clubwebsite. 

Schmidt is op zijn hoede voor de ploeg van Kees van Wonderen. Schimdt: “De opdracht is duidelijk. Als we deze wedstrijd winnen staan we in een finale. Het spreekt daarom voor zich dat er een gemotiveerd team op het veld staat. Go Ahead zal ook met vertrouwen op het veld staan na de overwinning tegen Ajax.”

De Duitser weet als geen ander wat bekervoetbal met een club kan doen en is zich daarnaast bewust dat Go Ahead een lastige tegenstander is. “Bekerwedstrijden zijn altijd beladen wedstrijden. Beide teams zijn tot op het bot gemotiveerd en zullen risico’s gaan nemen bij een achterstand. We moeten het hoofd koel houden en proberen de wedstrijd op de cruciale momenten te beslissen. Eerder dit seizoen hadden we het in competitieverband erg lastig op De Adelaarshorst. Gesteund door de fanatieke achterban weet Go Ahead dit seizoen erg goed te presteren. Ze spelen goed en georganiseerd voetbal, met enkele wapens in de voorhoede. We weten wat we kunnen verwachten.”

Wint PSV van Go Ahead? De odd is 1.33!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)


Maakt Go Ahead Eagles een kans tegen PSV?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, denk ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie