Ten Hag: ‘Antony had veel last van Neres-situatie’

Foto: Ten Hag: ‘Antony had veel last van Neres-situatie’

Inmiddels is bekend dat hij met de trein heeft weten te vluchten vanuit Oekraïne naar Roemenië, maar in de week dat David Neres samen met meer voetballers en diens vrouwen/kinderen vastzaten in een hotel in Kiev, sliep ook diens goede vriend Antony erg slecht.

Neres trok in januari van Ajax naar Shakhtar Donetsk, maar zoals bekend heerst aldaar nu oorlog door een invasie van Rusland. “Antony heeft er een aantal dagen heel veel last van gehad”, vertelt trainer Erik ten Hag op de persconferentie vandaag.

“Hij vond het heel moeilijk om mee om te gaan en was bezorgd. Het lijkt me logisch als je zo’n goede band hebt dat je angsten deelt. We waren blij toen we zaterdagmiddag het bericht gekregen dat David safe is. Via de spelers is er contact geweest met David. Uiteraard zijn we betrokken en leven we mee. We zijn blij dat uit die situatie vertrokken is en hij weer bij veilig bij zijn gezin is”, aldus Ten Hag tot slot.

Statement Neres begin deze week

Neres zelf schreef begin deze week op Instagram: “De afgelopen dagen hebben we veel spanning ervaring en momenten meegemaakt die we niet willen meemaken en waarvan we niet hadden gedacht dát we zo ooit zouden meemaken. We zijn er, dankzij UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin en na tweeënhalve dag van grote wanhoop, in geslaagd om terug te keren naar huis. En de Oekraïense voetbalbond, die ons langs de veiligste wegen en plaatsen heeft geleid op het moment dat we het hotel konden verlaten. Godzijdank zijn we veilig bij ons gezin en als alles voorbij is, zullen we onze situatie oplossen.”

Scoort Antony de 0-1 morgen tegen AZ? Acht maal je inleg!

Antony gaat scoren morgen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie