‘Ajax gaat de Champions League winnen’

Foto: ‘Ajax gaat de Champions League winnen’

De Champions League is hervat met de duels Paris Saint-Germain tegen Real Madrid (1-0) en Sporting Portugal tegen Manchester City (0-5). Ajax is volgende week pas aan de beurt, maar Aad de Mos heeft bijzonder hoge verwachtingen van de Amsterdammers.

In de podcast Twee Viertje met Aad, tot stand gekomen via een samenwerking tussen SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com, doet hij een bijzonder gewaagde voorspelling. Gevraagd naar de winnaar van de cup met de grote oren zegt de Hagenaar namelijk: “Ik denk Ajax, ze zijn heel sterk op dit moment!”

De Mos is onder de indruk van het spel van de ploeg van oefenmeester Erik ten Hag: “Het gaat elke week beter met Ajax. Je moet altijd kijken naar het aantal fouten dat een club maakt, en naar de verdediging. Vijf goals tegen. Zoals Martinez en Timber spelen kom ik nergens tegen. Je weet het pas als je het waargemaakt hebt.”

‘Haaland in de kontzak gestoken’

Met zijn 1 meter 79 is Timber geen lange centrumverdediger. Toch komt hij nooit in de problemen bij voorzetten en corners: “Nee nooit, als je maar goed timet. Er zijn er die zijn lang maar hebben geen sprongkracht en geen timing. De timing van Haller is niet geweldig, maar in de vijf meter heb ik nog nooit iemand gezien die zo snel is met zijn voeten.” Bovendien bestrijkt de jonge Oranje-international in de regel een enorm gedeelte van het veld: “Hij is geen angsthaas, hij vertrouwt op zijn technisch vermogen en inzicht, hij is ook snel weg – dat is Martínez ook – Haaland hebben ze ook in de kontzak gestoken met zijn tweeën. Voetballend alleen al.”

Het middenveld is momenteel een heet hangijzer in de Johan Cruijff ArenA, want Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis doen het samen erg goed. Betekent dat dat Ryan Gravenberch op de bank blijft zitten? Wat De Mos betreft wel: “Wat goed is, daar moeten ze niet aan komen. Alle drie, het klopt precies. Het middenveld is het belangrijkste van je elftal dus waarom zou je daaraan komen? Het is een wet in de voetballerij: wat goed staat moet je zo laten staan. Klaassen is de man van de 1-0, Mister 1-0, Álvarez is de balafpakker en vanuit de positie van linkermiddenvelder is Berghuis het stationnetje waardoor Blind en Tadic nog beter worden.”

Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De zevende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Verdien 15 keer je inleg als Ajax daadwerkelijk de Champions League wint!

Zie jij dit ook gebeuren?

  • Ik wel
  • Ik niet
776+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie