Officieel: KNVB willigt wens Van Gaal in, Fraser tekent

Foto: Officieel: KNVB willigt wens Van Gaal in, Fraser tekent

Onlangs kwam al naar buiten dat bondscoach Louis van Gaal heeft aangegeven langer door te willen met assistent Henk Fraser, vandaag is die wens definitief ingewilligd. De Sparta-coach heeft namelijk tot medio 2022 verlengd in Zeist.

Hij blijft derhalve tot en met het WK 2022 in Qatar rechterhand van Van Gaal. Ook Sparta heeft goedkeuring gegeven, schrijft de KNVB: “De verbintenis van Fraser liep oorspronkelijk tot en met het einde van de kwalificatiereeks waarin Nederland zich als nummer een in de poule plaatste voor de WK eindronde. De intentie om met elkaar het WK-traject af te maken is er altijd geweest en nu dus officieel bekrachtigd.”

De bond vervolgt: “Het WK in Qatar wordt gehouden van 21 november tot en met 18 december. In verband met de voorbereiding van het Nederlands elftal zal de Eredivisie voorafgaand aan het WK tijdig worden stilgelegd en pas na de jaarwisseling worden hervat.”

Oranje-programma

Het Nederlands elftal speelt in maart twee oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland, waarna pas in juni en september weer duels op het programma staan. Dan speelt Oranje in de Nations League. In november 2022 begint vervolgens het wereldkampioenschap in Qatar, waarvoor Nederland zich al plaatste.

Wint het Nederlands elftal het WK in Qatar? Pak 17 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed nieuws?

  • Ja
  • Neh..
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie