KNVB luistert naar Van Gaal en volgt advies op

Foto: KNVB luistert naar Van Gaal en volgt advies op

De KNVB heeft besloten om het contract van Henk Fraser te verlengen. Het betekent dat de assistent tot het einde van het huidige kalenderjaar aan het Nederlands elftal verbonden blijft.

Nadat Frank de Boer afgelopen zomer bij Oranje vertrok, volgde Louis van Gaal hem op. Naast Danny Blind, die in het verleden ook al eens de assistent was van Van Gaal, besloot de oefenmeester om Henk Fraser te vragen om plaats te nemen in zijn technische staf. De trainer van Sparta besloot op dit aanbod in te gaan.

Het afgelopen half jaar maakte Fraser een uitstekende indruk bij het Nederlands elftal. Waar de spelersgroep en Van Gaal zeer positief zouden zijn over de rol die Fraser bekleedt, zou ook het bestuur van de KNVB content zijn met zijn diensten. Op voorspraak van Van Gaal besloot de KNVB daarom om met Fraser om de tafel te zitten.

Fraser bleek graag bij Oranje te willen blijven, maar daarvoor moest er wel een gesprek met Sparta plaatsvinden. Waar Henk van Stee het eerder geen probleem vond dat hij een dubbelfunctie had, was het de vraag of opvolger Gerard Nijkamp daar ook zo over dacht. Toen dat het geval bleek te zijn, tekenden beide partijen een nieuw contract.

Druk programma

Het Nederlands elftal speelt in maart twee oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland, waarna pas in juni en september weer duels op het programma staan. Dan speelt Oranje in de Nations League. In november 2022 begint vervolgens het wereldkampioenschap in Qatar, waarvoor Nederland zich al plaatste.

Wint het Nederlands elftal het WK in Qatar? Pak 17 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Fraser een aanvulling bij Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie