Eriksen blijft meetrainen met Jong Ajax: “Voelt als thuiskomen”

Foto: Eriksen blijft meetrainen met Jong Ajax: “Voelt als thuiskomen”

Christian Eriksen zal ook deze week op het trainingsveld van Jong Ajax te zien zijn. De Deense middenvelder houdt zijn conditie op peil in Amsterdam, in afwachting van een nieuwe club.

Eriksen is sinds zijn vertrek bij Internazionale ruim een maand geleden op zoek naar een volgende werkgever. Afgelopen vrijdag dook de 29-jarige Scandinaviër ineens op bij het Jong Ajax van oud-ploegmaat John Heitinga.  

“Ik ben erg bij dat ik hier kan zijn”, laat Eriksen op de clubsite van Ajax weten. “Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen.”

Top weer aantikken

Na zijn hartstilstand afgelopen zomer moest Eriksen het een tijdje rustig aan doen. Inmiddels werkt hij weer volop aan zijn fitheid en kijkt positief richting de toekomst. “Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan.” Heitinga ziet voor zijn spelersgroep voordelen. “Uiteraard is hij van harte welkom. Het is mooi dat hij met ons mee kan trainen. Christian is een voetballer die voor veel van onze jongens als een voorbeeld geldt, een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen.”

Nadat duidelijk werd dat Eriksen niet in Italië kon blijven, werd Ajax veelvuldig genoemd als nieuwe club voor de international. Een definitieve terugkeer in Amsterdam lijkt nu uitgesloten. Eriksens toekomst ligt vermoedelijk in de Premier League.

Stunt Ajax met de CL-eindzege? Bij een inzet van €100 pak je liefst €1500!

Prachtig om Eriksen weer in Ajax-kleding te zien?

  • Ja, werelds!
  • Ach…
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie