Van Basten: “Ihattaren mist mentaliteit”

Foto: Van Basten: “Ihattaren mist mentaliteit”

Marco van Basten heeft weinig vertrouwen in Mohamed Ihattaren. De middenvelder lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij Ajax, maar de voetbalanalist zet grote vraagtekens bij diens mentaliteit.

“Hij heeft in anderhalf jaar geen signaal op kunnen vangen waardoor hij zich heeft kunnen herpakken. De vraag is wie er wel in staat is dat te doen. Ik heb echt mijn twijfels”, reageert Van Basten in Rondo. Wel denkt hij dat trainer Erik ten Hag een trainer is die dit potentieel voor elkaar kan boksen. “Naar Ten Hag ben ik zeer nieuwsgierig, want ik vind hem een bijzondere man.”

Verval

Hoe dan ook, Van Basten is slecht te spreken over Ihattaren. “Ihattaren mist mentaliteit. Anders kun je niet begrijpen dat hij zó goed kan voetballen en er daarna niks meer van kan. Hij heeft in de Eredivisie echt voortreffelijke wedstrijden gespeeld. Voordat COVID begon, was hij echt bijzonder goed. Daarna heeft hij allemaal dingen gedaan die niks met voetbal te maken hebben.”

Jan van Halst denkt dat de Ajax-selectie ideaal is om Ihattaren te helpen. De hiërarchie in Amsterdam werkt in zijn voordeel, denkt de oud-voetballer. “Het helpt dat ervaren spelers als Tadic en Blind jou corrigeren. Dat heeft zo’n speler nodig.”

Naar verluidt zijn Ajax en Juventus het eens geworden over Ihattaren. De oud-PSV‘er heeft nog wel een grote fysieke achterstand, dus een snel debuut lijkt uitgesloten.

Ajax landskampioen? Win 1.25 keer je inleg!

Gaat Ihattaren slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie