Real Madrid ontsnapt in blessuretijd aan blamage

Drie dagen geleden won Real Madrid nog met 2-1 van Elche CF in de Copa del Rey, maar vandaag wist De Koninklijke in competitieverband níét te zegenvieren tegen dezelfde opponent. In het Santiago Bernabeú kwam Real zelfs nog erg goed weg met een 2-2 remise.

Na een half uur spelen kreeg Real een uitgelezen mogelijkheid om vroeg op voorsprong te komen nadat de thuisploeg een penalty kreeg wegens een overtreding op Vinicius Junior. Spits Karim Benzema, voor wie pingels normaliter een koud kunstje zijn, faalde echter vanaf elf meter: hij schoot naast.

Tot overmaat van ramp greep Elche vlak voor rust wél de voorsprong: de Argentijnse spits Lucas Boye kopte een voorzet van Fidel tegen de touwen achter doelman Thibaut Courtois. Een kwartier voor tijd leek Pere Milla op aangeven van Boye de wedstrijd te beslissen met de 0-2, maar in de slotfase volgde nog een knappe comeback van Reeal. Luka Modric schoot (wederom vanaf elf meter) de aansluitingstreffer binnen, in de tweede minuut van de blessuretijd scoorde Eder Militao nog de 2-2. Smetje was wel dat Benzema het veld in minuut 58 al moest verlaten door een hamstringblessure.

Door de remise staat Real nu vier punten los van runner-up Sevilla. Elche blijft op de keurige vijftiende plek in La Liga staan.

Scoreverloop: 0-1 (42′) Lucas Boye, 0-2 (76′) Pere Milla, 1-2 (82′) Luka Modric, 2-2 (90+2′) Eder Militao