Veerman beslist topper tussen PSV en Ajax

Foto: Veerman beslist topper tussen PSV en Ajax

De eredivisie maakt zich aankomend weekend op voor een topduel. PSV en Ajax nemen het zondagmiddag namelijk tegen elkaar op in het Philips Stadion. Waar de Amsterdammers eerder dit seizoen nog ruim van de concurrent wonnen, staat alles er na de komst van Joey Veerman weer anders voor in Eindhoven. Het goede spel van de controlerende middenvelder kan zomaar eens voor de beslissing zorgen.

Ajax had een uitstekende generale voor de topwedstrijd in de Nederlandse competitie. De ploeg van Erik ten Hag trad donderdagavond aan tegen Excelsior Maassluis dat in een leeg stadion moest proberen om de tegenstander pijn te doen. Ajax stelde echter binnen een kwartier al orde op zaken en kreeg het voor elkaar om een 9-0 eindstand op het scorebord te zetten. Mede door vier doelpunten van Danilo Peirera en twee treffers van Mohamed Daramy maakten de Amsterdammers duidelijk dat er niets te halen was in de Johan Cruijff Arena.


Ruim honderd kilometer verderop had PSV het een stuk lastiger in de KNVB Beker. De club speelde donderdagavond tegen Telstar dat op de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie is terug te vinden. De tegenstander leek een makkelijke prooi te zijn voor PSV, maar niets was minder waar. De Eindhovenaren wonnen slechts met 2-1, waarbij Veerman een sleutelrol vervulde. De middenvelder zette een assist én treffer op zijn naam, waarmee hij direct voor een goed gevoel zorgde sinds zijn komst naar Noord-Brabant.

Extra kwaliteit

De komst van Veerman kwam enigszins als een verrassing. Aan het begin van het kalenderjaar maakte Feyenoord bekend dat het achter de schermen bezig was om de middenvelder naar de Kuip te halen, maar daarvoor moest het wel een financiële regeling op poten zetten. In de tussentijd kreeg PSV te horen dat Davy Pröpper met voetballen stopte, waardoor het op zoek moest naar een vervanger. PSV had wél de financiële middelen om Veerman direct aan de selectie toe te voegen en kreeg het voor elkaar om hem binnen een paar dagen te laten meetrainen.

Hoewel PSV dus niet al maandenlang met hem bezig was, haalde het een speler een huis met de kwaliteiten die de club nodig heeft. Met spelers als Ibrahim Sangaré, Marco van Ginkel en Mario Götze heeft de koploper van de eredivisie kwalitatief goede spelers in huis, maar geen enkele middenvelder heeft dezelfde kunde als Veerman. Zo is de Volendammer in een controlerende rol in de middenlinie in staat om spelers met een lange pass weg te sturen en daarmee zijn medespelers in stelling te brengen om te scoren.


Veerman kan echter niet alleen de pass geven, maar eveneens de bal tegen de touwen aan werken. Dat bleek wel in het bekerduel met Telstar, toen Veerman de 2-1 maakte. De middenvelder maakte een loopactie richting het strafschopgebied en kreeg de bal laag voor. Waar controlerende middenvelders nog wel eens het handje ervan hebben om deze hoog over te schieten, bleef Veerman zeer rustig voor het doel. De versterking koos simpel de korte hoek uit en zorgde er zo voor dat PSV de volgende ronde van het toernooi bereikte.

Gevaar voor Ajax

Aankomende zondag komt Ajax op bezoek dat allerminst zeker zal zijn van de overwinning. Waar Ajax, gekeken naar de kwaliteiten van de selectie, de grote titelfavoriet is, wijst het verleden uit dat de club een lastige wedstrijd tegemoet gaat. PSV blijkt zeker in eigen huis een lastige tegenstander voor Ajax te zijn die het vaak voor elkaar krijgt om de Amsterdammers te verrassen met hun speelstijl. De komst van Veerman zal het voor de ploeg van Ten Hag zeker niet eenvoudiger maken om de drie punten mee te nemen naar de hoofdstad.

In de speelstijl van Ajax zit opgesloten dat de club graag in balbezit wil denken en daarmee met de verdediging ver naar voren speelt. Met de snelheid van PSV op de vleugels kan Ajax echter een zeer groot gevaar lopen, zo beleefde de club eerder dit seizoen in de Johan Cruijff Schaal. Ajax verloor dat duel destijds met 0-4. Hoewel het in balbezit een stuk beter was dan de tegenstander, bleek PSV simpelweg uitermate effectief te zijn in de tegenaanval. De bezoekers kunnen zondag tegen eenzelfde soort scenario aanlopen.

De regerend landskampioen krijgt de belangrijke taak om de passes van Veerman te voorkomen. De middenvelder is namelijk als geen ander in staat om in de tegenaanval de beslissende pass richting de voorhoede te geven, waaruit PSV de doelpunten kan maken. Weet Ajax dat te voorkomen en Veerman onder controle te houden dan lijkt een overwinning voor het grijpen. Wanneer Veerman echter de vrijheid krijgt om te voetballen en zijn vorm tegen Telstar meeneemt dan is het duel van komende weekend dé wedstrijd voor Veerman. 

Maakt Veerman een treffer tegen Ajax? Pak 6 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Veerman bij PSV slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
14+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
40+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
10+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
50+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
28+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
59+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
39+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
153+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3980+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
192+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
238+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
182+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
54+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
214+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
158+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
444+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
222+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
531+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2852+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie