“Ajax heeft mij niet voor niets gehaald”

Foto: “Ajax heeft mij niet voor niets gehaald”

Ajax won gisteren met 9-0 van Excelsior Maassluis in het KNVB Bekertoernooi en de jonge doelverdediger Jay Gorter maakte zijn officiële debuut aan de kant van de Amsterdammers. De goalie hield de nul en toonde zich dan ook tevreden na afloop.

Voor de camera van ESPN zei hij: “Ik hoopte de nul te houden. Dat is gelukt én we hebben een grote overwinning geboekt.” Vorig seizoen was Gorter basisspeler bij Go Ahead Eagles, maar nu moet hij het doen met minuten bij Jong Ajax: “Het was even wennen na mijn transfer. Een pas op de plaats is altijd lastig. Vorig seizoen was ik een belangrijke speler, maar voor een jonge jongen is het goed dat je het niet altijd even makkelijk hebt.”

“Ajax heeft mij niet voor niets gehaald, maar ik moest op nul beginnen, mezelf weer laten zien”, ging Gorter verder. “Uiteindelijk is me dat toch goed af gegaan. Ik werk hard, ontwikkel me goed en dit debuut is een beloning. Ajax heeft een plan met mij en ze weten wat ik kan. Ik wil me ook hier laten zien. Ik speelde vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie en nu bij één van de topclubs in de wereld.”

Op termijn wil hij natuurlijk eerste keeper worden in Amsterdam: “Ik hoef niet te haasten. Ik ben nog jong voor een keeper. Ik hoorde maandag dat ik mocht spelen en daar was ik heel blij mee. Misschien komt er nog een volgend potje aan. Ik zou heel graag meer wedstrijden in Ajax 1 spelen, maar laat mij eerst maar van mijn debuut genieten.”

‘Keeper met mooie stijl’

In de studio van ESPN was Marciano Vink enthousiast over Gorter: “Hij begon bij Jong Ajax met een aantal foutjes… inspeelmomentjes, een beetje overmoedig. Maar de laatste maanden is hij eigenlijk heel stabiel. Ik vind hem een keeper met een mooie stijl. Ik houd daar wel van als je iets van bravoure hebt en de ballen ook in durft te spelen. Hij doet het gewoon goed. Hij heeft cruciale reddingen, want ze winnen vaak 1-0 of 2-0, en dan staat hij er wanneer hij er moet staan.”

Verdien 1.75 keer je inleg als Jong Ajax van Telstar wint!

Wordt hij ooit eerste keeper?

  • Ja
  • Nee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie