Ajax door met 9-0 zege, Danilo blinkt uit

Ajax heeft zich donderdagavond zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Al voor rust werd het bekersprookje van Excelsior Maassluis aan diggelen geschoten: 9-0 na een 5-0 ruststand.

Excelsior Maassluis verraste in de vorige ronde FC Emmen in een uitwedstrijd. Stiekem droomde de club uit Maassluis van een nóg grotere stunt, maar dat zat er geen moment in. Zelfs de vele wijzigingen in het basisteam konden de formatie van trainer Erik ten Hag niet aan het wankelen brengen. Al na negen minuten kreeg Nicolás Tagliafico de vrijheid om de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Nog voor rust wist Ajax de amateurclub definitief over de knie te leggen. De Braziliaan Danilo Pereira ontpopte zich tot de grote man van de avond. Hij maakte in de 21ste minuut de 2-0 door een strafschop te verzilveren, waar hij ook de derde en vierde treffer voor zijn rekening nam. Nog voor rust maakte Youri Regeer zijn eerste treffer in het shirt van Ajax 1.

Ten Hag wisselde halverwege een aantal spelers, maar de productieve Danilo mocht blijven staan. Amper tien minuten na rust maakte de Ajax-spits zijn vierde treffer van de avond door de bal fraai in de bovenhoek te mikken: 6-0. De jonge IJslander Kristian Hlynsson zorgde voor de zevende treffer, waar Mohamed Daramy de achtste en negende opeiste. Danilo haalde het einde overigens niet door kramp.

Scoreverloop: 1-0 (9′) Nicolás Tagliafico, 2-0 (21′) Danilo Pereira (strafschop), 3-0 (26′) Danilo Pereira, 4-0 (37′) Danilo Pereira, 5-0 (41′) Youri Regeer, 6-0 (54′) Danilo Pereira, 7-0 (64′) Kristian Hlynsson, 8-0 (66′) Mohamed Daramy, 9-0 (83′) Mohamed Daramy

Ajax landskampioen? Win 1.50 keer je inleg bij bet365!