Feyenoord moet terugkerend probleem snel aanpakken

Foto: Feyenoord moet terugkerend probleem snel aanpakken

Feyenoord ging afgelopen weekend pijnlijk onderuit tegen Vitesse. Hoewel de Rotterdammers zich ervan bewust waren dat het duel met de directe concurrent zeer belangrijk was om bij Ajax en PSV te blijven aanhaken, oogden ze tegen Vitesse besluiteloos. Dat kwam echter niet uit de lucht vallen, want gekeken naar de opstelling was de uitslag logisch.

Hoofdtrainer Arne Slot moest noodgedwongen een aantal wijzigingen aan zijn basisteam doorvoeren. Zo moest Luis Sinisterra afhaken vanwege een blessure en ontbrak eveneens Jens Toornstra bij de eerste elf. De oefenmeester gaf Alireza Jahanbakhsh en Reis Nelson de kans aan de zijkanten van het veld, maar het tweetal bleek niet in staat te zijn om de verdediging van Vitesse daadwerkelijk aan het wankelen te brengen. In plaats daarvan lukte het de Arnhemmers behoorlijk goed om de verdedigende linies gesloten te houden.

In het spelprincipe van Slot zit juist opgesloten dat Feyenoord veel in balbezit is en de tegenstander naar achteren dwingt. Het zorgt ervoor dat de nummer drie van de eredivisie nauwelijks ruimte en tijd krijgt om te voetballen, waardoor de club buitenspelers nodig heeft die in staat zijn om een mannetje te passeren en op deze manier ruimte te creëren voor hun medespelers. Jahanbakhsh en Nelson blijken echter beiden niet zo een speler te zijn, waardoor Feyenoord achter de schermen hard bezig is om vers bloed in het elftal te persen.

Gemis Sinisterra

Vooralsnog heeft Feyenoord voorin echter nog geen grote versterkingen binnen. Dat maakt duidelijk dat in de huidige selectie Sinisterra vrijwel onmisbaar is op het veld. De buitenspeler heeft niet alleen de snelheid om in de diepte te sprinten, maar beschikt eveneens over de nodige technische kwaliteiten om zijn directe tegenstander voorbij te gaan en een mooie voorzet af te leveren. Die schwung bracht Feyenoord het afgelopen half jaar prachtige resultaten, maar was de club tegen Vitesse volledig kwijt.

De Colombiaan kampte afgelopen weekend met een blessure, waardoor hij het duel met Vitesse aan zich voorbij moest laten gaan. Het duel maakte direct duidelijk welke rol Sinisterra in het team heeft. Waar het aanvallende voetbal dat Feyenoord dit seizoen speelt tot mooie resultaten leidt, draagt hij daarin een zeer belangrijk steentje bij. Sinisterra is met zijn kwaliteiten in staat om Feyenoord over een dood punt heen te helpen en de Rotterdammers met één passeeractie naar een overwinning te leiden, een kwaliteit die andere spelers bij Feyenoord niet hebben. 

Slot zal zich als geen ander realiseren dat Feyenoord die kwaliteiten nodig heeft als het wil blijven meedoen voor het landskampioenschap. Gekeken naar de spelersgroep van PSV en Ajax hebben beide clubs de beschikking over spelers die uit het niets het verschil kunnen maken. Het is een essentieel onderdeel van de selectie, omdat aan het einde van het seizoen de scherpte uit het team kan verdwijnen. Juist dan moet een selectie in staat zijn om alsnog de drie punten te behalen, maar dan moet een club wel de juiste spelers in huis hebben.

Mogelijke versterkingen

Duidelijk is daarom dat Feyenoord snel meer aanvallende impulsen moet hebben om de huidige resultaten te continueren. Naar verluidt is de club nog altijd geïnteresseerd in de verrichtingen van Amad Diallo. De pijlsnelle aanvaller van Manchester United komt nog altijd niet aan spelen toe in Engeland, terwijl Feyenoord al tijdenlang probeert om hem binnen te halen. Afgelopen zomer deed technisch directeur Frank Arnesen ook al een poging om Diallo naar de Kuip te halen, maar ook toen liep de transfer op niets uit.

Diallo is eenzelfde type speler als Sinisterra, waardoor Feyenoord een stuk minder risico zou lopen wanneer de laatste speler tegen een blessure aan zou lopen. Op die manier kunnen de Rotterdammers een constanter niveau vasthouden en weet Slot zekerder dat zijn ploeg niet meer wedstrijden als afgelopen weekend mee kan maken. Waar het voorlopig afwachten blijft of Manchester United ditmaal wel toestemming geeft voor een tijdelijke transfer, is het doel van Feyenoord zeer helder: het winnen van prijzen.

Ondertussen heeft Sinisterra een steeds mooiere positie bij Feyenoord. Zijn club kan vrijwel niet meer om zijn basisplaats heen, terwijl de buitenlandse clubs hem nadrukkelijk in de gaten houden om eventueel een transfer tot stand te helpen. Het gevaar voor Sinisterra is echter dat hij zijn huidige niveau niet constant kan vasthouden. Daarom doet hij er verstandig aan om met beide benen op de grond te blijven staan en niet te veel druk op zijn schouders te leggen. Dan kan een transfer naar een Europese topcompetitie niet lang meer op zich laten wachten.

Wint Feyenoord van NEC? Pak 1.40 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Gaat Sinisterra een topclub halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie